NaslovnaVESTIVučić: Važno poštovanje sporazuma, a to znači - da ja mogu da...

Vučić: Važno poštovanje sporazuma, a to znači – da ja mogu da odem na Kosovo i obratim se Srbima

Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je saglasan da tim da bi bilo dobro da se poštuju potpisani sporazumi između Beograda i Prištine, što znači da bi on mogao da ode na Kosovo i obrati se Srbima koji tamo žive.

Na konstataciju da Priština traži od EU da ne prizna srpske pasoše, Vučić je odgovorio da oni rade sve što mogu.

– Video sam kako kažu da mora Dželjaj Svečlja da bude pušten na teritoriju centralne Srbije. Ne vidim u tome preveliku opasnost, iako bi on naravno došao da provocira. I ja sam zatražio da odem na Kosovo i Metohiju i obratim se narodu. Bilo bi dobro da se poštuju sporazumi i da govorim ljudima na svetoj srpskoj zemlji – rekao je Vučić.

Na pitanje kako bi plaćao na Kosovu, odgovorio je da bi plaćao kako mora, ali da se bori svom snagom da Srbi na Kosovu mogu da plaćaju dinarima.

– Gledaćemo da plaćamo dinarima i za to se borimo. Nemamo atomsku bombu, nismo nuklearna sila, ne možemo da se tučemo protiv sveta, takve snove da prodajem narodu, neću. Ali, želimo da štitimo narod. Nemojte da očekujete od mene da se ponašam neodgovorno, da izgovorim neku glupost. Morate da budete pronicljivi i donosite hrabre odluke – rekao je Vučić.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vučić #Važno #poštovanje #sporazuma #znači #mogu #odem #Kosovo #obratim #Srbima

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja