NaslovnaVESTIZar Amerikanci stvarno misle da smo nepismeni? — RT Balkan

Zar Amerikanci stvarno misle da smo nepismeni? — RT Balkan

18. jan 2024 14:16

| Obnovljeno: 18. jan 2024 14:16

Pravi smisao celog cirkusa sa Kristijanom Šmitom, prema rečima Dodika, je da “trojka” bude njihov lični zastupnik i omogući da se preko nelegalnog visokog predstavnika potpuno ovlada resursima BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da “trojka” predstavnika sarajevskih stranaka svojim izjavama pokazuje da rade po instrukcijama svojih staratelja i da zastupa američke i britanske interese, a ne u interesu ljudi koji žive u BiH. Poručio je da će se taj entitet svim pravnim sredstvima boriti i neće dozvoliti da neki “ilegalac” deli imovinu Republike Srpske.

“RS stalno ponavlja da želi da se dogovara s FBiH i s njenim izabranim predstavnicima, a ne sa strancima, i danas stojim pri tome. Želimo da odluke koje se donose budu u interesu svih ljudi, a ne stranaca. ‘Trojka’ će reći da li su od naroda u BiH važniji interesi stranaca, da li smeju da im se usprotive ili su im već zapretili da će dovesti u pitanje njihov legitimitet, koji i jeste upitan, ako ispoštuju dogovoreno”, zaključio je Dodik.

Zato je pitanje, kako kaže, da li njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) uopšte ima o čemu da razgovara s predstavnicima sarajevskih stranaka.

Питање је да ли СНСД уопште има о чему да разговара с представницима сарајевских странака, који очигледно раде по инструкцијама својих старатеља, а не у интересу људи који живе у БиХ. Информација да се амерички државни секретар обраћа министру спољних послова БиХ и од њега…

— Милорад Додик (@MiloradDodik) January 18, 2024

Dodaje da informacija da se američki državni sekretar obraća ministru spoljnih poslova BiH u Savetu ministara Elmedinu Konakoviću i od njega direktno traži da obezbedi da se realizuje projekat Južne interkonekcije, i to što pre, jasno pokazuje kako su agilni kada je u pitanju njihov interes i da je pravi smisao celog cirkusa sa Kristijanom Šmitom da bude njihov lični zastupnik i omogući da se preko njega potpuno ovlada resursima BiH.

“To rade i Britanci, rade i Amerikanci, i pitanje je šta ćemo ovih dana još čuti, u kakve kriminalne aktivnosti su umešani visoki zvaničnici u BiH, a sve po nalogu Zapada”, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

“I sad neko treba da poveruje da je to sve zato što žele da zaštite BiH od uticaja Rusije, zato će gurnuti svoj plin po ceni tako povoljnoj da im se zanebesa u Federaciji, baš kao i Evropi. I to je njihova pomoć i politika mira, poštovanja Dejtona i suvereniteta? Ti Amerikanci stvarno misle da smo nepismeni i da niko ne zna da sabere koliko su dva i dva, i zašto rade to što rade, da štite svoje interese”, dodao je on.

Ističe da tamo gde ne mogu nekoga da potplate, kao što nisu uspeli u Srpskoj, tu ulaze silom.

“Onda kažu – pravo je okej, ali ako nam se suprotstavite, mi ćemo doneti političke odluke. A njihove političke odluke i rezultate tih odluka gledamo svuda u svetu i tu njihovu silu. Mi kažemo ne tom nasilju i svi u Srpskoj borimo se s njihovim pritiskom i pretnjama, jer smo istrajni da sačuvamo imovinu RS. Način da ovladaju tom imovinom je da nam sruše institucije da bi mogli da kontrolišu sve i svakoga u Srpskoj i rade šta god im je volja”, rekao je Dodik.

Dodao je da može garantovati da to nikada neće videti i da će se svim pravnim sredstvima boriti i neće dozvoliti da neki “ilegalac” deli imovinu Republike Srpske nekim Britancima, Amerikancima i bilo kome drugom.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zar #Amerikanci #stvarno #misle #smo #nepismeni #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja