NaslovnaVESTIAko je Kardin zabrinut zbog civilnog društva u Srbiji neka se obrati...

Ako je Kardin zabrinut zbog civilnog društva u Srbiji neka se obrati CIA

Tanjug

Aleksandar Vulin

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je američkom senatoru Benu Kardinu koji je izneo niz optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i odnosa vlade prema NVO sektoru, da iz zemlje u kojoj sudovi odlučuju ko sme da se kandiduje na predsedničkim izborima, ne bi trebalo da nam stižu ni saveti, ni pretnje po pitanju našeg državnog uređenja.

– Ako je senator Kardin zabrinut zbog “civilnog društva” u Srbiji, neka se obrati CIA, a ona će ga umiriti i potvrditi da je nevladin sektor u Srbiji dobro, da su svi oni još bolje plaćeni i da imaju sreće što rade u Srbiji – rekao je Vulin.

Da su nevladine organizacije iz Srbije aktivne u SAD, bile bi zakonski označene kao “strani agenti” i tako bi se i tretirale, dodao je.

– A, ako senatoru baš toliko smeta što je izbor Srba Aleksandar Vučić, neka se opet obrati CIA, ne bi im bilo prvi put da silom obaraju vlade u Srbiji – poručio je Vulin.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove u američkom Senatu, demokrata Ben Kardin, prethodno je na X nalogu tog Odbora naveo da je “alarmiran zastrašivanjem organizacije civilnog društva CRTE” i da predsednik Vučić treba da se pozabavi “pitanjima koje je OEBS postavio u vezi sa demokratijom u Srbiji, a ne da skreće pažnju sa toga napadanjem demokratskih aktivista”.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ako #Kardin #zabrinut #zbog #civilnog #društva #Srbiji #neka #obrati #CIA

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja