NaslovnaRAZONODAMelanija Tramp se emotivnim govorom oprostila od majke

Melanija Tramp se emotivnim govorom oprostila od majke

Amalija Knavs, majka bivše prve dame SAD Melanije Tramp, preminula je 10. januara u 78. godini.

Bivša prva dama SAD Melanija Tramp je na društvenoj mreži objavila da joj je umrla majka, koja se krajem 2023. godine teško razbolela i božićne praznike provela u bolnici.

„Sa velikom tugom javljam da je preminula moja voljena majka Amalija. Amalija Knavs je bila snažna žena koja se uvek ponašala elegantno, toplo i dostojanstveno. Bila je odana svom mužu, ćerkama, unuku i zetu. Neizmerno će nam nedostajati“, napisala je.

Melanija je u suzama održala emotivan govor, sećajući se svoje majke kao “zraka svetlosti u najmračnijim danima”.

“U njenom prisustvu, činilo se da svet svetluca od blistavosti i radosti”, rekla je Melanija Tramp tokom posmrtnog govora. “Naša veza je bila neraskidiva. Njen nežni duh nije imao granice u stvaranju nasleđa koje će trajati generacijama. Za njenom lepotom i besprekornim stilom okretali su se mnogi. Ali, ono što nju je činilo neverovatnom, bila je njena nepokolebljiva predanost i težak rad”.

Poslednji ispraćaj održan je u četvrtak ujutru u Palm Biču. Sa Melanijom su stigli i njen suprug Donald, sin Baron i otac Viktor.

Donald Tramp je preskočio sudsku sednicu na suđenju za klevetu u Njujorku, kako bi  se pridružio svojoj supruzi u žalosti za njenom majkom i prisustvovao privatnoj sahrani na Floridi, nakon što je sudija odbio da odloži postupak na jedan dan.

Amalija Knavs i njen suprug Viktor postali su američki državljani 2018. godine, nakon što su živeli u SAD sa zelenim kartama koje je sponzorisala njihova ćerka.

Oni su uspeli da iskoriste proces izdavanja viza za ponovno ujedinjenje porodice, koji je tadašnji predsednik Donald Tramp opisao kao “lančanu migraciju” koju bi trebalo ukinuti.

Amalija je radila u fabrici tekstila u slovenačkom gradu Sevnici, dok je Viktor bio prodavac automobila.

Gospođa Tramp je srednju školu pohađala u Ljubljani, koja je udaljena oko sat vremena od njenog rodnog mesta.

Upoznala je Donalda Trampa 1998. godine, dok je u Americi radila kao manekenka. Zajedno su dobili sina Barona 2006. godine.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Melanija #Tramp #emotivnim #govorom #oprostila #majke

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja