NaslovnaBIZNISOvo je NAJJAČA KAFA na svetu i "nije za one sa slabim...

Ovo je NAJJAČA KAFA na svetu i “nije za one sa slabim srcem”

Ovo je NAJJAČA KAFA na svetu i „nije za one sa slabim srcem“

Biohazard Coffee je dobio titulu najjače kafe na svetu, sa vrtoglavih 928 mg kofeina po porciji (odnosno šoljici), što je više od duple dnevne preporučene doze.

Ova kafa se na tržištu pojavila još 2016. godine kao najjača dostupna kafa na svetu, i upravo zbog toga teško da je bezbedna za konzumaciju, dok je za one koji nisu navikli na kofein izuzetno rizično piće.

„Nakon bezbroj sati ispijanja kafe užasnog ukusa koja je obećavala visok nivo energije, odlučili smo da uzmemo stvari u svoje ruke. Razmišljali smo o svim drugim ljudima poput nas – samostalnim preduzetnicima, roditeljima sa dugim radnim danima, studentima, ljudima sa 18-časovnim radnim vremenom… Kako da učinimo da bude bolje za sve?“, rekao je suosnivač Biohazard Yonatan Pinhasov o stvaranju najjača kafa na svetu, prenosi Odditi Central.

Upozorenje na pakovanju

Na pakovanju kafe stoji i upozorenje da šoljica ove kafe sadrži četiri puta više kofeina od kafe koju vam inače služi vaš barista i da to „može rezultirati preteranom produktivnošću, nesanicom i povremenim osećajem nepobedivosti“, prenosi Novi List.

Ipak, šaljivi ton nekima je zasmetao jer pomera fokus sa stvarne opasnosti konzumiranja ovako jakog pića.

Biohazard preporučuje da probate kafu posle i ako ste već izgradili visoku toleranciju na kofein, a svakako insistiraju na oprezu, uz napomenu da „ova kafa nije za one sa slabim srcem“.

 

Izvor: BIZLife

Foto: Screenshot

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ovo #NAJJAČA #KAFA #svetu #nije #slabim #srcem

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja