NaslovnaVESTISrbija otvorena za sve ideje povodom zajedničkog regionalnog tržišta

Srbija otvorena za sve ideje povodom zajedničkog regionalnog tržišta

SKOPLJE – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skoplju, na skupu “Zapadni Balkan i EU” da je jako važno da region bude povezan, da funkcionisanje tzv. zelenih traka na prelazima ima najveći značaj za ZB, i poručio da će kada je reč o zajedničkom regionalnom tržištu Srbija biti otvorena za sve ideje i spremna da ih realizuje.

“Za nas su važnije zelene trake od jedinstvene evropske platne zone (Single European Payment Area), što je takođe važno. Ne zanemarujem niti potcenjujem značaj SEPA, ali su za nas zelene trake od najveće važnosti. To će biti od velike koristi u stvaranju boljeg poslovnog okruženja za sve nas, za naše ljude ali i za sve ostale koji bi želeli da ulažu u ovaj region”, rekao je Vučić na sastanku o evrposkom Planu rasta za ZB.

Kada je reč o zajedničkom regionalnom tržištu, Vučić je istakao da će Srbija biti potpuno otvorena za sve ideje i spremna da ih realizuje.

“Imam veliku molbu za sve vas iz regionalnih organizacija i iz Evropske unije da nam pomognete u nekim pitanjima, jer ćemo morati da rešimo neke teške probleme sa kojima ćemo se suočiti. Moramo da se uskladimo kada je reč o ekonomskim merama, politici subvencija i svemu ostalom, pre nego što uđemo u EU”, rekao je predsednik Srbije.

Daćemo sve od sebe kako bismo dobili pristup sredstvima EU za ZB

Aleksandar Vučić je izjavio danas u Skoplju, pred skup “Zapadni Balkan i EU”, da se program razvoja Srbije do 2027. koji je predstavljen u Beogradu potpuno uklapa u evropski Plan rasta za ZB i da će Srbija dati sve od sebe kada je reč o reformama kako bismo imali pristup tim sredstvima.

“Što se Srbije tiče, mi smo svoj plan rasta predstavili u Beogradu za naredne tri godine i on se u potpunosti uklapa u sve ono što radimo s EU. Mi ćemo dati sve od sebe da te reforme učinimo, da dobijemo mogućnost za pristup tim finansijskim sredstvima, što je moguće ranije. Zajedno sa svima ostalima i verujem da svi zajedno samo možemo radeći na tom planu i po tom pitanju da napravimo veliki napredak”, rekao je Vučić novinarima.

“>

FOTO TANJUG/VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE

“>

FOTO TANJUG/VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE

“>

FOTO TANJUG/VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Srbija #otvorena #sve #ideje #povodom #zajedničkog #regionalnog #tržišta

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja