NaslovnaPLANETAUbijeno najmanje 50 osoba tokom noći, IDF zatvorio dve bolnice

Ubijeno najmanje 50 osoba tokom noći, IDF zatvorio dve bolnice

U izraelskim vojnim udarima na južni grad Kan Junis u Gazi tokom noći poginulo je 50 Palestinaca, dok je najmanje 100 ranjeno, saopštio je portparol ministarsva zdravlja te enklave.

Izraelski tenkovi zatvorili su pristup u dve bolnice, Al-Khair i Al-Amal u južnom gradu Gaze, Kan Junisu i istovremeno onemogućili povređenima da uđu. Najveća zdravstvena ustanova enklave, bolnica Naser ostala jedina bolnica u tom gradu koja je u funkciji, prenosi Rojters.

Palestinski Crveni polumesec saopštio je, kako prenosi Rojters, da je izgubio svaki kontakt sa svojim osobljem u bolnici Al-Amal u Kan Junisu, gde se nalazi njeno glavno sedište za spašavanje.

Foto:EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Izraelski tenkovi takođe su u distriktu al-Mavasi u blizini obale Sredozemnog mora zatvorili bolnicu Al-Khair i stacionirali se kod obližnjeg univerziteta Al-Aksa.

U bolnici Naser, jedinoj bolnici koja je još uvek dostupna u Kan Junisu, prema rečima svedoka, traumatološko odeljenje je pretrpano ranjenicima koji leže na podu i hodnicima.

U tu zdravstvenu ustanovu, najveću u Gazi koja je još uvek u funkciji, prema rečima zdravstvenih zvaničnika, tokom noći je primljeno najmanje 20 mrtvih.Građani penose da se u Kan Junisu sprovode naintenzivniji napadi iz vazduha, kopna i mora od početka sukoba u oktobru, u kome je, prema podacima Ministarstva zdravlje Gaze, poginulo najmanje 25.295 Palestinaca.

Najveći deo od 2,3 miliona stanovništva Gaze koje je napustilo svoje domove od početka sukoba, sada se, prema podacima Ministarstva zdravlja Gaze nalazi u dva grada, Deir al-Balah i Rafah,koji se nalaze severno i južno od Kan Junisa.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ubijeno #najmanje #osoba #tokom #noći #IDF #zatvorio #dve #bolnice

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja