NaslovnaRAZONODAŽena koja je rodila najviše dece na svetu

Žena koja je rodila najviše dece na svetu

Ruskinja Valentina Vasiljeva poznata je kao žena koja je rodila najviše dece na svetu. Rodila je šesnaest pari blizanaca, sedam trojki i četiri četvorke. Ona i njen suprug, Fedor Vasiljev, imali su ukupno 69-tero dece od čega samo dvoje nije preživelo detinjstvo.

Valentina je bila seljanka, a rođenja su se desila u periodu između 1725. i 1765. godine. Pretpostavka je da su joj blizanačke trudnoće trajale trideset sedam nedelja, sa trojkama trideset dve nedelje i sa četvorkama trideset nedelja.

Fedor Vasiljev je, posle Valentine imao još jedan brak u kojem je imao još 18 dece od kojih samo jedno nije preživelo detinjstvo. Druga žena rodila je šest pari blizanaca i dva puta je rodila trojke. Dakle, Fedor Vasiljev je imao ukupno 87 dece od kojih je 84 preživelo.

Valentina Vasiljeva nalazi se u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda kao žena koja je rodila najviše dece na svetu iako ima mnogo skeptika.

Nikoljski manastir poslao je u Moskvu spisak u kome se navodi da je Feodor, Valentinin muž, u to vreme imao 84 žive dece, iz dva braka u februaru 1782. godine.

A Lancet (1878) je objavio studiju koja se odnosi na blizance, a sprovela ju je Francuska akademija u kojoj je navedeno: „U vezi sa istragom, Komitet Akademije podseća na izveštaj o prilično izvanrednoj plodnosti koji je M. Hermann objavio u svojoj „Travauk Statistikues de la Russie,” za Fedora Vasileta… koji je 1782. imao 75 godina i imao je, sa dve žene, 87 dece.”

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Žena #koja #rodila #najviše #dece #svetu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja