NaslovnaVESTIČeška će uvek stajati uz Kosovo

Češka će uvek stajati uz Kosovo

Kosovo online

Martin Dvoržak i Vjosa Osmani

Kosovska predsednica Vjosa Osmani prenela je da je češki ministar evropskih poslova Martin Dvoržak potvrdio tokom današnjeg sastanka da će Češka uvek stajati uz Kosovo, dodajući da je tokom razgovora ukazala da je članstvo Kosova u Savetu Evrope u interesu svih građana bez razlike.

“Češka će uvek stajati uz Kosovo, potvrdio je češki ministar za evropska pitanja Martin Dvoržak, dugogodišnji prijatelj naše zemlje. Podrška liberalizaciji viza, članstvu u EU, NATO i drugim međunarodnim organizacijama dokaz je da je Češka nepokolebljivi saveznik Kosova”, navela je Osmani na Fejsbuku.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice Kosova, Osmani je istakla čvrstu posvećenost Kosova evroatlantskom putu, ističući neophodnost članstva Kosova u Savetu Evrope što je, kako je navela, u interesu svih građana Kosova bez razlike.

Osmani je ukazala i da je neophodno uključivanje Kosova u Partnerstvo za mir, članstvo u NATO, EU i druge međunarodne organizacije.

Izrazila je zahvalnost za kontinuiranu podršku Češke u jačanju međunarodne pozicije Kosova. Ističući kontinuiranu podršku Češke na ovom putu, Osmani je istakla strateški značaj uključivanja Kosova u Partnerstvo za mir, a potom i u NATO i to kao garanciju stabilnosti ne samo Kosova, već i regiona.

Ministar evropskih poslova Češke Martin Dvoržak, koji je pre više od dve decenije bio angažovan na Kosovu u službi Ujedinjenih nacija, doputovao je u Prištinu juče, a na društvenoj mreži “X” tim povodom naveo je da se “raduje susretu sa prijateljima”.

Osim sa Osmani, najavljeni su i sastanci sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem, kao i zajednička konferencija za medije Dvoržaka i Bisljimija.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Češka #će #uvek #stajati #Kosovo

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja