NaslovnaHRONIKAPretvarali se da su homoseksualci pljačkali i tukli žrtve

Pretvarali se da su homoseksualci pljačkali i tukli žrtve

Prošle godine u Vrnjačkoj Banji uhapšeno je pet mladića zbog sumnje da su preko aplikacije Grindr, namenjene za upoznavanje homoseksualnih osoba, organizovali sastanke sa muškarcima koje su kasnije napadali i pljačkali. Čitav niz događaja desio se u julu 2023.

Nakon hapšenja usledila je istraga i pokrenut je sudski postupak, koji je još uvek u toku. Uhapšeni su Dalibor J. (31), smatran glavnim organizatorom, Radomir V. (29), Gordan R. (30), Antonio V. (36) i Goran M. (30).

Na saslušanju su tvrdili da su sastanke zakazivali isključivo za pružanje seksualnih usluga za novac, negirajući pljačku. Međutim, njihove žrtve su ih identifikovale i potvrdile prevare, što je dovelo do određivanja pritvora od 30 dana za osumnjičene.

Nakon isteka pritvora i saslušanja svedoka, optuženi su pušteni da se brane sa slobode. Prema izvorima Informera, dvojica od petorice uhapšenih iskoristili su slobodu da napuste zemlju.

– Protiv dvojice osumnjičenih raspisana je međunarodna poternica jer su se sklonili u inostranstvo, a sudski postupak je još uvek aktivan – rekao je izvor Informera, podsećajući na detalje hapšenja i otkrivanja ove grupe.

Grupa, poznata kao “lovci na gejeve”, prevarila je najmanje 20 pripadnika LGBT zajednice. Mnogi slučajevi nisu prijavljeni zbog stigme, ali su se mnoge žrtve javile sa sličnim pričama nakon hapšenja grupe.

– Istragom se došlo o podatake te se sumnja da je osumnjičeni Dalibor  okupio drugare i dosetio se kako da dođu do novca. On se preko aplikacije Grindr dopisivao sa gejevima i ugovarao sastanke, navodeći detalje o tome kakve su mu seksualne fantazije. Korisnici ove društvene mreže za upoznavanje nasedali su na njegove predloge i pristajali da se sastanu kako bi imali seks. Međutim, oni su, pored seksa, dobijali batine i ukraden im je novac – navodi izvor pomenutog portala.

On je dodao da su se na pljačku te osetljive grupe muškaraca odlučili iz prostog razloga a to je da su verovali da ih žrtve neće prijaviti zbog sramote i kako se ne bi saznalo da pripadaju LGBT populaciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Pretvarali #homoseksualci #pljačkali #tukli #žrtve

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja