NaslovnaVESTIVatru gasili i helikopteri, nema povređenih (VIDEO) — RT Balkan

Vatru gasili i helikopteri, nema povređenih (VIDEO) — RT Balkan

24. jan 2024 07:31

| Obnovljeno: 24. jan 2024 11:17

Zbog pucanja plinskih boca, kojih je mnogo u samom centru, u bloku 70 neprestano odjekuju eksplozije

U kineskom tržnom centru koji se nalazi u bloku 70 na Novom Beogradu ponovo je izbio veliki požar. Prijava da je izbio požar je stigla u 06.57, a vatrogasci se već satima bore sa plamenom.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu u Bloku 70 lokalizovan.

Čaušić je ranije rekao za Tanjug da je sreća što nema žrtava i povređenih, kao i da su vatrogasne službe uspele da spreče širenje požara na lokale iza centra.

MUP je saopštio da je za gašenju požara koji je izbio u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu učestvovalo 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, dok su pripadnici Helikopterske jedinice sa tri helikoptera u 37 naleta izbacili ukupno 71 tonu vode.

Dogašivanje požara je u toku, dodaje se u saopštenju. 

Angažovani su i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Matica Zemun, četvoro dobrovoljnih vatrogasaca sa jednim vozilom, kao i autocisterne Gradske čistoće i Vodovoda.

U gašenju požara učestvovale su ekipe i vozila iz vatrogasno spasilačkih jedinica Novi Beograd, Zemun, Košutnjak, Voždovac i Zvezdara, a na terenu je i ekipa Hitne pomoći.

Čaušić je rekao i da će se uzrok izbijanja požara znati nakon gašenja, kada nadležne službe obave uviđaj.

Prema dosadašnjim informacijama, nema povređenih osoba, saopštio je MUP.

Ranije je Čaušić za RTS izjavio da su na terenu trenutno 62 vatrogasca sa 18 vozila, a da su po naređenju ministra unutrašnjih poslova na teren upućena i dva helikoptera.

Jedan helikopter je ispustio već vodu i znatno oborio temperaturu, rekao je Čaušić.

Ukazao je da vatrogasci pokušavaju sa zadnje strane da spasu deo centra i da preseku požar, a problem predstavljaju visokogorive materije koje se tamo nalaze.

“Za svega par minuta vatrogasci su stigli na lice mesta, ali zbog te gorive materije se već rasplamsao požar”, rekao je Čaušić.

Ukazao je da su uzrok eksplozija koje su se čule plinske boce iz restorana brze hrane koji se tu nalazi.

Apeluje na građane da ne prilaze poćaru jer time direktno ugrožavaju svoj život.

Policija evakuiše sve koji su u blizini Kineskog tržnog centra. Zbog pucanja plinskih boca, kojih je mnogo u samom centru, u bloku 70 neprestano odjekuju eksplozije. 

Ambasador Kine u Beogradu Li Ming stigao je na lice mesta. Tom prilikom je zahvalio vlastima u Srbiji na brzoj intervenciji i istakao da je ovo tužan trenutak.

On je rekao da će ambasada izdati saopštenje kada se sve završi.

Na terenu je 51 vatrogasac sa 15 vozila. Prema dosadašnjim informacijama, nema povređenih.

Uzrok još uvek nije poznat, a ogroman crni dim i plamen kuljaju iz tržnog centra.

U požaru 2021. godine izgoreo je najveći deo tržnog centra u Bloku 70, a ispred samog centra postavljeni su privremeni kontejneri.

Predviđeno je da 80 odsto zakupaca svoje radnje preseli preko puta Bloka 72, gde se gradi novi kineski tržni centar i ugovori za zakup su već potpisani.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vatru #gasili #helikopteri #nema #povređenih #VIDEO #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja