NaslovnaRAZONODAVojvotkinji Sari Ferguson dijagnostikovan rak kože

Vojvotkinji Sari Ferguson dijagnostikovan rak kože

Vojvotkinji od Jorka, Sari Ferguson (64), dijagnostikovan je rak kože, prenosi Skaj njuz. Njoj je uklonjeno nekoliko mladeža, od kojih je jedan bio kancerogen.

Sara je uznemirujuće vesti saznala samo nekoliko dana posle katoličkog Božića.

Inače, vojvotkinji je u junu prošle godine dijagnostikovan tumor dojke posle rutinske mamografije, ubrzo nakon čega je bila i operisana.

„Nakon dijagnoze ranog oblika raka dojke prošlog leta, Sari, vojvotkinji od Jorka, sada je dijagnostikovan maligni melanom. U isto vreme dok je vojvotkinja bila podvrgnuta rekonstruktivnoj operaciji nakon mastektomije, njen dermatolog je zatražio da joj se ukloni nekoliko mladeža i da se oni analiziraju. Jedan od ispitivanih mladeža je identifikovan kao kancerogen. Vojvotkinja prolazi kroz dalja ispitivanja kako bismo bili sigurni da je pronađen u ranoj fazi. Naravno, još jedna dijagnoza nedugo nakon tretmana za rak dojke je uznemirujuća, ali vojvotkinja je ostala dobre volje”, saopštio je njen portparol.

Vojvotkinja je u junu 2023. dobila najbolju medicinsku negu, a njeni lekari su rekli da su prognoze dobre. Ona se još uvek oporavlja okružena porodicom. 

„Vojvotkinja veruje da njeno iskustvo treba svima da istakne koliko je važno proveravati veličinu, oblik, boju i teksturu novih ili starih mladeža, a koji mogu da budu znak malignog melanoma”, saopštio je njen portparol.

Sara Ferguson je bivša supruga princa Endrjua, sina britanskog kralja Čarlsa Trećeg. Ona je, takođe, majka princeza Beatris i Eugenije. Poznata je po svojim humanitarnim aktivnostima, kao i po svojim skandalima i kontroverzama.


Sara Ferguson, popularna Fergi, bila je uključena u nekoliko skandala tokom i nakon svog braka sa princom Endrjuom.

U 1992. godini, paparaci su je snimili kako se sunča gola i kako joj američki milioner Džon Brajan sisa prste na nogama. Ove fotografije su izazvale veliku sramotu i bes kod kraljevske porodice, posebno kod princa Filipa, koji je, navodno, rekao da ne može da podnese Saru „ni minut više”.

U 1996. godini, Sara i Endrju su se zvanično razveli, ali su ostali u dobrim odnosima. Sara je zadržala titulu vojvotkinje od Jorka, ali je izgubila status kraljevskog visočanstva.

U 2008. godini, Sara je otišla u Tursku, gde je tajno snimila uslove u turskim sirotištima. Njen dokumentarac je emitovan na britanskoj televiziji i izazvao je ogorčenje turskih vlasti, koje su je optužile za ilegalno snimanje i kršenje privatnosti dece. Sara je mogla da dobije do 20 godina zatvora u Turskoj, ali je izbegla suđenje zahvaljujući zastarelosti slučaja.

U 2010. godini, Sara je upala u zamku novinara, koji se predstavio kao bogati biznismen. Ona mu je ponudila pristup princu Endrjuu za pola miliona dolara. Novinar je snimio njihov razgovor i predao ga tabloidima. Sara je priznala da je napravila veliku grešku i javno se izvinila. Ona je, takođe, otkrila da je imala problema sa alkoholom i dugovima.

Sara je jedna od najkontroverznijih ličnosti u britanskoj kraljevskoj porodici i često je bila meta kritike i ogovaranja u medijima, ali je i dalje nastavila da se bavi humanitarnim radom i pisanjem knjiga.


Sara je poslednjih nekoliko nedelja provela u Austriji, nakon što je neko vreme boravila sa britanskom kraljevskom porodicom u Sandringemu tokom Božićnih praznika.

Riđi ljudi svetle puti su posebno osetljivi na UV zračenje i imaju veći rizik od opekotina od sunca, koje povećavaju verovatnoću razvoja raka kože. Zato je posebno važno za ljude svetle puti da izbegavaju preterano izlaganje suncu, nose zaštitnu odeću i nanose kremu sa zaštitnim faktorom.

Vest o malignoj bolesti Sare Ferguson dolazi nekoliko dana nakon što je otkriveno da i kralj Čarls Treći i princeza od Velsa, Kejt Midton, imaju medicinskih problema. Kejt je imala operaciju abdomena, zbog koje će ostati u klinici u Londonu 10 do 14 dana, a lečenje, takođe, zahteva i oporavak od tri meseca u kućnim uslovima. Razlog za operaciju nije poznat, ali izvori tvrde da nije reč o kanceru. Najavljeno je, takođe, da će kralj Čarls imati operaciju uvećane prostate.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vojvotkinji #Sari #Ferguson #dijagnostikovan #rak #kože

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja