NaslovnaVESTIAlbancima iz tzv. "preševske doline" omogućeno da kupuju nekretnine na KiM —...

Albancima iz tzv. “preševske doline” omogućeno da kupuju nekretnine na KiM — RT Balkan

24. jan 2024 17:30

| Obnovljeno: 24. jan 2024 17:30

Vlada tzv. Kosova usvojila je nacrt zakona o izmenama i dopunama takona o imovinskim pravima stranih državljana koji će Albancima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, ubuduće biti omogućeno da kupuju nekretnine na KiM

Nakon što vlast u Prištini učini sve da sa vekovnog ognjišta protera Srbe sa teritorije Kosova i Metohije, bilo jednostranim odlukama o samoproglašenju, izbegavanju formiranja ZSO, registarskim tablicama ili eskalacijom nasilja, čini se da priprema teren za preuzimanje imovine.

Naime, vlada tzv. Kosova usvojila je nacrt zakona o izmenama i dopunama zakona o imovinskim pravima stranih državljana koji će Albancima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, ubuduće biti omogućeno da kupuju nekretnine na KiM.

Ministarka privremenih prištinskih institucija Albulena Hadžiju potvrdila je da će dopunom zakona Albancima iz tzv. “preševske doline” biti omogućeno da kupuju imovinu na “Kosovu”, piše Koha.

“S obzirom na okolnosti i nedostatak bilateralnih odnosa između ‘Kosova’ i Srbije, građanima albanske zajednice iz doline, sa važećim odredbama osnovnog zakona, onemogućeno je da steknu pravo svojine, pa je mogućnost kupovine imovine na ‘Kosovu’ bila nemoguća, zbog nepostojanja reciprociteta”, rekla je ona u obrazloženju zakonske promene.

Pre nego što postane pravosnažan, nacrt zakona mora da usvoji skupština.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Albancima #tzv #preševske #doline #omogućeno #kupuju #nekretnine #KiM #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja