NaslovnaVESTIZa vreme Dritana Abazovića učinjeno više za Albance nego u prethodne dve...

Za vreme Dritana Abazovića učinjeno više za Albance nego u prethodne dve decenije

EPA/Georgi Licovski

Dritan Abazović

Crnogorski ministar javne uprave Maraš Dukaj kazao je da je za dve godine koliko je crnogorsku Vladu vodio Dritan Abazović učinjeno za Albance u Crnoj Gori više nego za 20 godina pre toga i navodeći da će se planirane investicije za opštine u kojima su Albanci većina realizovati za vreme aktuelne vlade Milojka Spajića, kaže da je za ovu godinu planirano 120 miliona evra za albanske opštine.

– U 2021. godini za 2022, kroz direkciju smo kroz kapitalne investicije uložili više od 20 miliona evra, koliko se deceniju unazad nije ulagalo u opštinama u kojima žive Albanci – naveo je Dukaj.

Prema njegovim rečima, u Ulcinju je u poslednjih deset godina uništeno više hotela, dok nijedan hotel sa pet zvezdica nije izgrađen.

Naglasio je da se, budući da su Albanci uključeni i u ovu Vladu, nastavljaju investicije koje su bile predviđene za vreme Dritana Abazovića.

– Nastavljamo da pravimo konkretne zakone i projekte koji nisu urađeni u poslednjih 10 godina za Albance, ali i za Crnogorce po ovom pitanju, a Direkciju za ekonomski razvoj prvi put vodi Albanac – rekao je Dukaj. .

Naveo je da je za ovu godinu obezbeđeno 120 miliona evra za kapitalne investicije za opštine u kojima žive Albanci.

– Decenijama su Albanci gurani po strani, kao rezultat toga su i činjenice koliko ima Albanaca u Crnoj Gori danas, a koliko ih je bilo. Broj Albanaca se u poslednje dve decenije još više smanjio. Ne samo da nismo bili zastupljeni u javnoj upravi, već nije bilo ni ekonomskog razvoja u sredinama gde ima Albanaca – kazao je Dukaj.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#vreme #Dritana #Abazovića #učinjeno #više #Albance #nego #prethodne #dve #decenije

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja