NaslovnaPLANETALavrov zagrmeo na izraelskog kolegu u Savetu bezbednosti UN

Lavrov zagrmeo na izraelskog kolegu u Savetu bezbednosti UN

Na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj situaciji na Bliskom istoku došlo je do oštre razmene reči između ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i stalnog predstavnika Izraela u UN Gilada Erdana.

Erdan je kritikovao Iran, optužujući ga za isporuke oružja Rusiji, koje ona, kako tvrdi, koristi u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Lavrov je, međutim, odbacio te optužbe kao neosnovane, nazivajući ih “napamet naučenim” tvrdnjama.

– Neke delegacije su uvidele priliku da ponove napamet naučene optužbe protiv Rusije u vezi sa specijalnom operacijom protiv nacističkog režima u Kijevu. Kolege, ostavljam te izjave na vašoj savesti, iako razumem da će ona mnogo toga istrpeti – rekao je ruski ministar.

Ruski ministar je takođe upozorio na opasnost od ugrožavanja odluke UN o formiranju palestinske države, povezujući to sa prethodnim incidentom – Minskim sporazumima iz 2015. godine koje je Savet bezbednosti UN jednoglasno odobrio.

AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Gilad Erdan

– Ne sme se dozvoliti da se takve zločinačke akcije ponove i protiv palestinskog naroda – dodao je Lavrov.

Dok je boravio u Njujorku Lavrov je aktivno učestvovao u sednicama Saveta bezbednosti UN posvećenim pitanjima Bliskog istoka i Ukrajine.

Tvrdnje Zapada o iranskim isporukama dronova Rusiji za upotrebu u Ukrajini i Moskva i Teheran su odlučno odbacili u više navrata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Lavrov #zagrmeo #izraelskog #kolegu #Savetu #bezbednosti

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja