NaslovnaPLANETANATO sistem oborio ruski vojni avion!

NATO sistem oborio ruski vojni avion!

Ruski vojni avion koji se srušio na granici sa Ukrajinom oborio je protivvazdušni sistem NATO-a, a drugi Il-76 sa 80 zarobljenih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine hitno je morao da bude prizemljen da bi posada i putnici spasili svoje živote, rekao je predsednik Odbora za odbranu u Dumi Andrej Kartapolov.

On je pad avona IL-76 u Belgorodskoj oblasti, u kom su stradale 74 osobe, nazvao skandalom i okrivio Ukrajinu za to.

 

 

– Ukrajina je znala koga vode. Avion je oborio ili američki PVO sistem „patriot“ ili tri nemačke rakete IRIS-T. Kakav stepen cinizma – uništavati svoje građane, svoje vojnike. Vreme je da Ukrajinu priznamo kao terorističku državu, a njen vladajući režim kao terorističku ćeliju – rekao je Kartapolov.

Prethodno je predsednik Državne Dume Vjačeslav Volodin naložio je da se pripremi apel Državne Dume američkom Kongresu i nemačkom Bundestagu u vezi sa katastrofom u Belgorodskoj oblasti.

– Ubili su sopstvene vojnike, sopstvene. Tamo su njihove majke čekale, njihove žene su čekale, njihova deca su čekala – kazao je Volodin.

 

The State Duma will prepare an appeal to the United States and Germany in connection with the Il-76 crash – State Duma Speaker Volodin

“They shot their own soldiers in the air, their own. There their mothers were waiting, their wives were waiting, their children were waiting” pic.twitter.com/6pvWjttRhT

— Dagny Taggart (@DagnyTaggart963) January 24, 2024

 

Avion IL-76, koji se srušio u 11 časova po moskovskom vremenu, prevozio je 65 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji su poslati radi razmene zarobljenika ka Belgorodksoj oblasti, zajedno sa još devet članova posade, a strahuje se da su svi putnici letelice stradali prilikom pada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#NATO #sistem #oborio #ruski #vojni #avion

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja