NaslovnaVESTIDemokrate spremne da izazivaju ratove — RT Balkan

Demokrate spremne da izazivaju ratove — RT Balkan

26. jan 2024 21:57

| Obnovljeno: 26. jan 2024 21:57

Predsednik RS je ocenio da je demokratska vlast Džozefa Bajdena bila pogubna za običnog Amerikanca i veoma štetna za globalni svet

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se uzda u pobedu kandidata republikanaca Donalda Trampa na predstojećim predsedničkim izborima u SAD i ocenio da nisu tačne američke priče da ovde postoji “maligni ruski uticaj”.  

Dodik je naveo da se Tramp u ranijem mandatu pokazao kao racionalan i razuman političar koji se bori za svoju zemlju ne vodeći ratove dok, kako navodi, aktuelna administracija SAD, koju zastupaju i diplomate američke Ambasade u BiH, predstavlja neke recidive prošlosti.

“Mi ćemo se za to javno založiti”, rekao je Dodik u Banjaluci i pozvao sve Srbe u SAD da glasaju za Trampa ako, kako kaže, “nama žele dobro”, jer bi se nakon pobede Trampa relaksirali odnosi sa Amerikom.

“Smatram da je demokratska struktura Džozefa Bajdena u SAD gubitnička. Ona je bila pogubna za običnog Amerikanca i veoma štetna za globalni svet, jer su demokrate spremne da izazivaju ratove i sukobe”,rekao je Dodik.

Dodik je istakao da nisu tačne američke priče da ovde postoji maligni ruski uticaj, već da oni sa Zapada, kako kaže, utiču na svako pitanje, mnoge medije, političare, te plaćaju nevladin sektor.

“Posvećeni su da rade sa pravosudnim ustanovama kako bi se oni bavili političkim procesima i tužakali one koji im ne odgovaraju”, rekao je Dodik.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Demokrate #spremne #izazivaju #ratove #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja