NaslovnaVESTIVelika je rekonstrukcija u pitanju

Velika je rekonstrukcija u pitanju

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas obeležavanju školske slave Sveti Sava u Osnovnoj školi “Momčilo Živojinović” u Mladenovcu i poručio da se na taj način pokazuje poštovanje za sve što prosvetni radnici rade.

“Odlučio sam se da dođemo ovde i da zajedno sa kolektivom, nastavnicima, profesorima, direktorom i predsednikom opštine, na taj način obeležimo i pokažemo poštovanje, pre svega za sve ono što rade ti ljudi sa našom decom i odgovornost koju nose prosvetni radnici”, rekao je on.

Šapić je naglasio da želi da osobine koje su krasile Svetog Savu – mudrost, darovitost, produhovljenost i maštovitost, krase generacije naših đaka i studenata.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić, direktor škole Miljan Novović, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i dečiji hor koji je pevao “Uskliknimo s ljubavlju”, himnu Svetom Savi.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda obišao je i radove na rekonstrukciji Gimnazije “Mladenovac”.

On je tom prilikom rekao da Grad Beograd u obnovi gimnazije učestvuje sa 40 procenata, odnosno više od 94 miliona dinara, a Ministarstvo za javna ulaganja oko 141,6 miliona dinara.

“Velika je rekonstrukcija u pitanju, velika je škola u pitanju. Evo, sad sam razgovarao sa direktorom i svaka čast mu čast na tome što je podigao skoro za trećinu broj učenika i otvorio novo odeljenje. Ova škola ima veliku važnost i za Mladenovac i za okolinu”, naveo je Šapić.

Đukić Dejanović uručila 32 Svetosavske nagrade pojedincima i institucijama

Šapić je rekao da očekuje da će radovi biti gotovi do kraja sledeće kalendarske godine i da će više od šest stotina učenika moći da je koriste u punom kapacitetu.

“Bilo je nekih problema sa projektom školske sale, ali će on biti naknadno rađen. Krenulo se već sa radovima samog objekta i koliko vidim, oni teku nekim svojim dinamikom, pa ćemo ispratiti to kasnije i stvarno im želim da, kad se vrate ovde, s punim kapacitetima koriste ovaj velelepan i važan objekat”, naveo je Šapić.

Kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, Šapić je rekao da očekuje da vrtić u naselju Bataševo bude završen tokom leta tekuće godine, a da sa radom počne od septembra.

“Još pre nekoliko meseci sam rekao da će za Grad Beograd vrtići biti jedan od prioriteta. Nadam se da će i privatni sektor početi malo više da ulaže, jer su nove mere koje je Grad pre nekoliko meseci uveo obezbedile stabilno finansiranje. U prigradskim opštinama privatni vrtići imaju zaista dobru priliku da se uklope u čitav sistem, naročito sada kada smo podigli iznos koji Grad obezbeđuje za svako dete na 33.000 dinara. Verujem da će to pomoći da povećamo kapacitete”, izjavio je Šapić.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Velika #rekonstrukcija #pitanju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja