NaslovnaRAZONODAOdložen koncert u Domu Vojske Srbije

Odložen koncert u Domu Vojske Srbije

Nastup muškog hora Istočnik koji je trebalo da bude održan 26.januara sa početkom u 19 časova u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije je odložen zbog bolesti učesnika.

 

Termin novog nastupa biće naknadno najavljen.

 

Muški hor „Istočnik” osnovan je pre osam godina i aktivno nastupa na koncertima i manifestacijama koje se održavaju širom Srbije i u inostranstvu, pod rukovodstvom dirigenta Milutina Jocića.

 

Zapamćene nastupe je ostvario 2020. godine na međunarodnom festivalu  „Banjalučki horski susreti” kao gostujuću hor iz Beograda. Muški hor „Istočnik” je više puta nastupao na muzičkoj manifestaciji „Raspeto Kosovo” u Kruševcu, izvodeći dela Rasinskog, Mokranjca, Marinkovića i mnogih drugih. Svojevremeno hor je učestvovao i na bogosluženjima Kalemegdanskih svetinja kao i u drugim beogradskim hramovima. Negovanje tradicije nacionalne vokalne muzike srpskih kompozitora, kao i narodne vokalne lirike, jedan je od glavnih ciljeva ovog ansambla. Bogat zvuk Muškog hora „Istočnik” čine jedinstveni glasovi njegovih članova, među kojima su i profesionalni pevači Hora Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” kao i Hora Radio-televizije Srbije. Pored muzike srpskih autora, bogat i raznovrstan repertoar čine i dela iz bogate riznice svetske duhovne i svetovne muzike.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Odložen #koncert #Domu #Vojske #Srbije

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja