NaslovnaVESTIKakvo nas vreme očekuje do kraja radne nedelje?

Kakvo nas vreme očekuje do kraja radne nedelje?

Prvog radnog dan ove nedelje, očekuje nas temperatura do šest stepeni Celzijusovih, dok će u pojedinim delovima zemlje biti i padavina. Ipak, u narednim danima nas očekuje dosta sunca, slabiji jutarnji mraz i prijatna zimska dnevna temperatura, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.  

“Oblačni sistem u sklopu fronta još uvek nije napustio Srbiju, pa kišu u narednim satima mogu da očekuju stanovici centralne i južne Srbije”, dodaje Ćirković, navodeći da je reč o manjoj količini, ispod 10 litara po metru kvadratom.

“Tokom većeg dela dana dominiraće oblaci, na srednjim i niskim visinama. Ti oblaci će, kao što sam napomenula, predelima južnije od Kragujevca doneti kišu, na planinama će, zbog niže temperature provejavati susnežica i sneg”, dodala je.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno oblačno, ponegde na planinama provejavaće slab sneg.

Za razliku od tih delova, na severu zemlje će danas biti suvo i promenljivo oblačno.

Danas najtoplije na severu

Tokom većeg dela dana duvaće severozapadni vetar koji će uticati na dodatan osećaj hladnoće. Vetar će potom, u večernjim satima, okrenuti na južni, ističe Ćirković.

“Vetar će zajedno sa oblacima i mestimičnom kišom uticati na temperaturu, pa se očekuje da će se temperaturne vrednosti kretati od tri stepena na jugu do šest stepeni na severu zemlje”, dodaje Ćirković.

Snežna "apokalipsa" na Sahalinu: Snimci junačkog poduhvata "pica fanatika" i tunela za izlaz iz kuće su hit na mrežama

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Kako kaže, najniža temperatura biće od minus tri do nula stepena Celzijusa. Uveče i tokom noći očekuje nas ponovo formiranje magle.

U petak kiša

Kako radna nedelja bude odmicala, očekuje nas toplije i stabilnije vreme, prognozira naša meteorološkinja Ćirković. 

Ona navodi da će jutarnji mrazevi iz dana u dan biti sve ređa pojava. 

U četvrtak posle podne na severu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje nas naoblačenje sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. 

Pa ipak, ono što je važno pomenuti za ovu nedelju jeste prolazno naoblačenje koje će u petak Srbiji doneti kišu, nakon toga temperatura će nastaviti da raste.

Za vikend nas očekuje suvo vreme, uz kratkotrajno razvedravanje. U ponedeljak, petog februara, biće novo naoblačenje sa kišom.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kakvo #nas #vreme #očekuje #kraja #radne #nedelje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja