NaslovnaVESTIMinistar zdravlja Rusije odao počast oslobodiocima Beograda — RT Balkan

Ministar zdravlja Rusije odao počast oslobodiocima Beograda — RT Balkan

28. jan 2024 21:47

| Obnovljeno: 28. jan 2024 21:47

Sutra će biti potpisan Memorandum o saradnji ministarstava zdravlja Republike Srbije i Ruske Federacije, čime će i na ovaj način biti potvrđena uspešna saradnja dva zdravstvena sistema

Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije predvođena ministrom Mihailom Muraškom, koja je danas stigla u dvodnevnu posetu Beogradu, posetila je Spomen-park i položila cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda.

Kolegama iz Rusije je domaćin Ministarstvo zdravlja Republike Srbije na čelu sa ministarkom Danicom Grujičić i njima je prethodno priređen doček na beogradskom aerodromu.

Delegacije ministarstava zdravlja Rusije i Srbije, predvođene ministrima, sutra će održati zajednički sastanak u Palati Srbija kome će prisustvovati i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, kao i direktori najvažnijih zdravstvenih ustanova glavnog grada, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Posle sastanka biće potpisan Memorandum o saradnji ministarstava zdravlja Republike Srbije i Ruske Federacije, čime će i na ovaj način biti potvrđena uspešna saradnja dva zdravstvena sistema.

Ministar Muraško će se tokom posete sresti i sa predsednicom Vlade Anom Brnabić. Delegacija Ruske Federacije i eminentni stručnjaci iz različitih medicinskih oblasti, u nastavku posete obići će Univerzitetski klinički centar Srbije, Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova i Agenciju za lekove i medicinska sredstva.

Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije će svoju posetu Srbiji završiti obilaskom Hrama Svetog Save.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ministar #zdravlja #Rusije #odao #počast #oslobodiocima #Beograda #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja