NaslovnaVESTIRaste broj ranjenih vojnika SAD napadnutih u bazi na granici Jordana i...

Raste broj ranjenih vojnika SAD napadnutih u bazi na granici Jordana i Sirije; Jordan osudio “teroristički napad”

VAŠINGTON – Broj vojnika ranjenih u napadu na američku bazu u Jordanu premašio je 30 i verovatno će još rasti jer vojnici traže lekarsku pomoć zbog simptoma povezanih s traumatskom povredom mozga, rekla su dva američka zvaničnika.

Oni su za CNN naveli da je borbena bespilotna letelica eksplodirala u blizini prostorija u kojima su bili smešteni američki vojnici.

U napadu su poginula tri američka vojnika, a predsednik Džozef Bajden najavio je žestok odgovor onima koji su ga izveli. Odgovornost za napad još niko nije preuzeo, a kontradiktorne su informacije i o tome koja baza je u pitanju.

Dok je Bajden rekao da je da se napad dogodio u severoistočnom Jordanu, blizu sirijske granice, sugerišući da je to bila američka baza Tower 22, iz Jordana su tu informaciju demantovali navodeći da se napad nije dogodio na njihovom tlu, već u bazi Al-Tanf u Siriji, koja se nalazi na granici s Jordanom.

Jordan osudio “teroristički napad” na bazu na sirijskoj granici

Jordan je saopštio da najoštrije osuđuje “teroristički napad” na američku vojnu bazu na granici te zemlje sa Sirijom u kojem su poginula tri američka vojnika, a povređeno više od 30, kao i da radi sa Vašingtonom na obezbeđenju svoje granice.

U prvom zvaničnom saopštenju nakon napada na američke vojnike, Jordan, pouzdani saveznik SAD, navodi i da sarađuje sa Vašingtonom u borbi protiv terorizma, prenosi Rojters.

Portparol vlade prethodno je rekao da se napad nije dogodio u Jordanu, već u američkoj bazi u Siriji nedaleko od granice. 

Američki zvaničnici nakon napada na vojnike: SAD da pošalju jasnu poruku

Sjedinjene Američke Države “moraju da pošalju jasnu poruku celom svetu da se napadi na američku vojsku neće tolerisati”, izjavio je predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majkl Džonson posle napada na američku bazu.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Raste #broj #ranjenih #vojnika #SAD #napadnutih #bazi #granici #Jordana #Sirije #Jordan #osudio #teroristički #napad

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja