NaslovnaRAZONODASrpska umetnica pokrenula liniju za negu kože sa hlebom i belim vinom

Srpska umetnica pokrenula liniju za negu kože sa hlebom i belim vinom

“Umetnica je prisutna i na stend-baju je da preuzme podatke sa vaše kreditne kartice”, u ironičnom tonu na Instagramu se reklamiraju novi hipoalergijski antiejdžing preparati Marine Abramović, svetski poznate i priznate srpske umetnice, koja je lansirala svoju liniju proizvoda za negu kože i velnes, pod nazivom „Metoda dugovečnosti Marine Abramović“.

Abramović i njena poslovna partnerka, dr Nona Brener, autorka antiejdžing recepata, nude tri vrste kapi koje se piju (po ceni od 99 funti) i losiona za lice (po ceni od 199 funti).

Linija za dugovečnost po metodi Marine Abramović uključuje losion za lice, kapi za imunitet, kapi protiv alergija i kapi za energiju.

Cilj “Metode dugovečnosti” je da produži život neočekivanim sastojcima. Linija obećava da će vam pomoći da se osećate mlađe i energičnije, a pored uobičajenih sastojaka za poboljšanje imuniteta, poput vitamina C, soka brusnice, hijaluronske kiseline, mumie, uključuje i neobične sastojke poput belog hleba i belog vina. Cena kompletne linije je 459 funti.

Linija proizvoda po “Metodi dugovečnosti” prodaje se uz set kartica sa instrukcijama „kako da ponovo pokrenete svoj život“, koje se plasiraju kao deo njene „Metode“.


Marina Abramović, koja je pre 78 godina rođena u Beogradu, često se opisuje kao „kuma performansa“. Od ranih sedamdesetih godina prošlog veka koristi svoje telo kao materijal, testirajući njegovu fizičku izdržljivost: od ritmičnog ubadanja nožem između prstiju, dok se 20 puta nije povredila, do hodanja po Kineskom zidu.

Njena umetnička dela istražuju i odnos između izvođača i publike, kao i mogućnosti uma. Ona sebe naziva “bakinom bakom performansa”.

Marina nema dece. U jednom intervjuu je rekla da je imala tri pobačaja, jer bi imati decu bilo “katastrofa za njen rad”.

Godine 2007. osnovala je Marina Abramović Institute (MAI), neprofitnu fondaciju za performans umetnosti.

Abramović trenutno živi na nekoliko različitih mesta, uključujući Njujork, London i Lisabon.

Iskorak Marine Abravović u velnes industriju možda i nije tako iznenađujući. Od početka ove godine ona se pozicionira kao umetnica i lajfkouč, mada u svemu tome ima naznaka ironije.

„Naša potreba za potrošnjom omogućila nam je da budemo konzumirani i uvek nas drži gladnima za novim spravama koje ćemo kupiti. Rezultat svega toga je da smo izgubili svoj duhovni centar”, tvrdi umetnica na veb-sajtu, reklamirajući svoje proizvode.

Ironija prodaje losiona za lice od 199 funti kao „novih sprava” za dugovečnost, izgleda previše očigledno – ali štos je u tome, što se ipak, teško shvata kao subverzivna, piše theconversation.com.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Srpska #umetnica #pokrenula #liniju #negu #kože #hlebom #belim #vinom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja