NaslovnaVESTIU EU parlamentu nije tražena međunarodna istraga o izborima u Srbiji

U EU parlamentu nije tražena međunarodna istraga o izborima u Srbiji

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da u raspravama u Evropskom parlamentu i Savetu Evrope nije tražena međunarodna istraga o izborima u Srbiji, odnosno da to nije bio preovlađujući stav.

“Niko ni u ovim raspravama, ni u Evropskom parlamentu, ni u Savetu Evrope nije tražio međunarodnu istragu. Možda je bilo jedan ili dvoje, ali zaista nije to bio preovlađujući stav. Oni su rekli, ako su postojale nepravilnosti, neka ih ispitaju institucije Srbije”, navela je Brnabić za TV Hepi.

Ona smatra da Evropski parlament u ovom sazivu svakako nije naklonjen Srbiji, da su ranije isticali kako su sankcije Rusiji ili odricanje od kineskih institucija uslov za Srbiju za dalji napredak, ali je dodala da se “pitaju i neke druge evropske institucije”.

“Kada pogledate godišnje izveštaje o napretku koje o Srbiji priprema Evropska komisija, vi vidite da Evropska komisija već treći put predlaže državama članicama da se nastave pregovori sa Srbijom, da se otvori taj klaster tri o ekonomiji. Dakle, Evropska komisija ima potpuno drugačiji stav povodom najvećeg broja ovih pitanja. Evropska komisija takođe kaže, ‘u redu je da imate kineske investicije, važno je da se oni dovode transparentno’ “, rekla je Brnabić.

Pacijenti sa retkim bolestima se mogu prijaviti za tri vrste vaučera

Premijerka je izjavila da od danas pacijenti ili porodice pacijenata sa retkim bolestima mogu da se prijave za tri vrste vaučera, koje je najavio i predsednik Vučić. 

“To je jednokratna finansijska pomoć od 25.000 dinara, vaučeri u apotekama u iznosu od 35.000 dinara i vaučeri za rehabilitaciju u banjama u iznosu od 50.000 dinara. To je još jedna dodatna stvar gde mi pokazujemo brigu o ljudima”, izjavila je Brnabić na TV Hepi. 

Ona je podsetila da od 2. do 10. februara kreće isplata uvećanih penzija od 14,8 procenata i ocenjuje da su to “prve značajno veće penzije”.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#parlamentu #nije #tražena #međunarodna #istraga #izborima #Srbiji

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja