NaslovnaVESTIVučić večeras razgovara sa zvaničnicima Bele kuće, sutra sa Bocan-Harčenkom — RT...

Vučić večeras razgovara sa zvaničnicima Bele kuće, sutra sa Bocan-Harčenkom — RT Balkan

31. jan 2024 20:17

| Obnovljeno: 31. jan 2024 20:17

Očekuje se da će se Vučić u narednih 48 sati obratiti javnosti i upoznati građane o najvažnijim detaljima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle večerašnjeg sastanka sa predstavnicima Kvinte i Evropske unije, razgovaraće sa visokim zvaničnicima iz administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena, a povodom odluke vlasti u Prištini da od sutra aktivira uredbu o ukidanju dinara na Kosovu i Metohiji.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, Vučić je večeras razgovarao i sa dvojicom evropskih lidera, a za sutra u 11.30 časova je zakazan i susret sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Očekuje se da će se Vučić u narednih 48 sati obratiti javnosti i upoznati građane o najvažnijim detaljima.

Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike objavila je večeras da neće biti saopštenja sa sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU u Beogradu.

“Kabinet predsednika Republike Srbije obaveštava javnost da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka koji je održao sa predstavnicima Kvinte i EU. Svaka formalna reč bila bi suvišna”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, vlast u Prištini danas je odlučila da od sutra primeni uredbu o ukidanju dinara, uprkos protivljenju najvećih svetskih sila.

Privremene insitucije u Prištini odlučile su da od sutra sredstvo plaćanja na Kosovu i Metohiji bude evro, s tim što se kazne za nepoštovanje ove odluke neće odmah primenjivati.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vučić #večeras #razgovara #zvaničnicima #Bele #kuće #sutra #BocanHarčenkom #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja