NaslovnaVESTIAmeričke kompanije strahuju od nestabilnosti koju stvara Kurti — RT Balkan

Američke kompanije strahuju od nestabilnosti koju stvara Kurti — RT Balkan

4. feb 2024 14:44

| Obnovljeno: 4. feb 2024 14:44

Američki zvaničnik je naglasio da čak i Bajdenov Stejt department krivi Kurtija za njegove jednostrane akcije koje destabilizuju situaciju na severu KiM

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel reagovao je na objavu ministarke ekonomije tzv. Kosova Artane Rizvanoli u vezi sa prvom kosovskom solarnom aukcijom ukazujući na to da nijedna američka kompanija ili investitor nisu licitirali za taj mogući veliki solarni projekat na KiM.

Rizvanoli je objavila na društvenoj mreži Iks da su na “Solarnoj aukciji 100 MW” ponude poslale kompanije i kosovska dijaspora iz Turske, Nemačke, Francuske, Egipta i Švajcarske.

“Nijedna američka kompanija ili investitor nije licitirao za mogući veliki solarni projekat na Kosovu nakon opsežnog kontakta sa ambasadom SAD u Prištini. Američke kompanije strahuju od nestabilnosti koju stvara Aljbin Kurti”, naveo je Grenel na Iksu.

No American companies or investors bid on Kosovo’s possible large solar project after extensive outreach from the U.S. Embassy in Pristina. U.S. companies fear the instability @albinkurti is creating. Even Joe Biden’s State Department is blaming Kurti for his unilateral… https://t.co/LT9rKdj0PE

— Richard Grenell (@RichardGrenell) February 3, 2024

Grenel dodaje da čak i Stejt department Džozefa Bajdena krivi Kurtija za njegove jednostrane akcije koje destabilizuju situaciju na severu KiM.

“Potrebne su nam američke investicije na Balkanu, uključujući Kosovo – ali povećanja NATO trupa je pogrešan pravac za privlačenje stranih investicija”, poručuje Grenel.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Američke #kompanije #strahuju #nestabilnosti #koju #stvara #Kurti #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja