NaslovnaRAZONODA„Dekodiranje“ u Galeriji Singidunum

„Dekodiranje“ u Galeriji Singidunum

Izložba „Dekodiranje“ u beogradskoj Galeriji Singidunum autorki Ane Peregi i Milice Marinković publici otvara svet zidnih i podnih instalacija, svet filcanih i metalnih formi.

Kako je istakla kustoskinja Galerije Maja Škaljac Stanošević, ova interesantna priča kombinuje hladne i tople materijale i predstavlja spoj tradicije, nečeg starog i nečeg novog. „Pokazuje koliko smo mi u savremenom dobu opterećeni društvenim mrežama, telefonima, koliko to nama vremena oduzima, da li to znamo da dobro iskoristimo ili nas odvaja od ljudi i prijatelja“, rekla je Škaljac Stanošević.

To je jedna odlična, primenjaška izložba, zaključila je kustoskinja. Marinkovićeva je istakla da voli tu hladnoću i metal, a da je u stvaranju izložbe najzanimljivije bilo spajanje mekoće filca i hladnoće lima. Marinkovićeva je postavkom ujedno obeležila i desetogodišnjicu od svog prvog izlaganja. Ani Peregi je ovo, kako je navela, prva izložba i zahvalila je Marinkovićevoj na pozivu. To je za nju, naglasila je, veliki korak. „Pokušala sam da odgovorim na njenu estetiku i viđenje tog materijala koji je grub i hladan kroz materijal koji je drugačiji po sastavu, daje drugačiji utisak, ali može da parira tom sjaju i glamuru“, kazala je Peregijeva. Peregijeva i Marinkovićeva diplomirale su na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine, odsek dizajn tekstila. Marinkovićeva je član ULUPUDS-a od 2014. godine, a status samostalnog umetnika ULUPUDS-a stiče u februaru 2015. godine.

Priredila je tri samostalne i niz zajedničkih izložbi. Peregijeva stiče radno iskustvo u proizvodnji trikotaže kao dizajner tekstila kao i na mestu predavača (Visoka tekstilna strukovna škola za dizajn, tehnologiju i menadžment). Ljubitelji primenjene umetnosti mogu da pogledaju ovu izložbu u narednih nedelju dana.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Dekodiranje #Galeriji #Singidunum

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja