NaslovnaVESTIKonstituisan novi saziv Skupštine Srbije, potvrđeni mandati svih poslanika

Konstituisan novi saziv Skupštine Srbije, potvrđeni mandati svih poslanika

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD – U Skupštini Srbije danas je potvrđen mandat svih 250 narodnih poslanika, čime je konstituisan novi saziv parlamenta.

Posle potvrđivanja mandata poslanici su položili zakletvu.

“>

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

“>

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

“>

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

“>

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

“>

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

“>

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Galerija

Tekst zakletve glasi: “Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!”

Deo poslanika je položio zakletvu u sali Narodne skupštine, dok su poslanici koalicija NADA i “Srbija protiv nasilja” to učinili u holu. 

Predstavnici opozicije položili zakletvu u holu Skupštine Srbije

Poslanici koalicije “Srbija protiv nasilja” i koalicije NADA položili su danas poslaničku zakletvu u holu Skupštine Srbije, jer kako su rekli, ne žele da polažu zakletvu sa ljudima koji svakodnevno krše zakone i kojima reči te zakletve ništa ne znače.

Predsednik Narodnog pokreta Miroslav Aleksić rekao je da će opozicija učiniti sve da se ponište izbori i da se, kako je rekao, normalizuje stanje u državi, jer smatraju da mandati ne odražavaju volju građana.

On je najavio da će nastaviti borbu u parlamentu.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta rekao je da je prva pobeda opozicije to što je uspela da zaustavi održavanje konstitutivne sednice i da  sada očekuje sednicu Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji.

Određena pauza da bi se utvrdio izveštaj o mandatima

U Skupštini Srbije danas je počela konstitutivna sednica, a posle oklupljanja poslanika usledila je pauza koju je odredio najstariji poslanik, predsedavajući Stojan Radenović kako bi verifikaciona komisija utvrdila izveštaj o mandatima narodnih poslanika.

U pauzi i poslanici vladajuće koalicije, kao i poslanici opozicije nose transparente. 

Vlast na njima ukazuje šta je sve urađeno u prethodnom periodu dok poslanici opozicije nose transparente na kojima tvrde da su izbori održani 17. decembra 2023. godine pokradeni. 

Među prvima u Skupštinu Srbije pre početka sednice došli su predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i funkcioner SPS Branko Ružić, a iz opozicije Radomir Lazović, Dragan Đilas, Pavle Grbović…

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Konstituisan #novi #saziv #Skupštine #Srbije #potvrđeni #mandati #svih #poslanika

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja