NaslovnaNAJNOVIJEOpozicija zviždi najboljem matematičaru sveta, a prekosutra će u Briselu aplaudirati ljudima...

Opozicija zviždi najboljem matematičaru sveta, a prekosutra će u Briselu aplaudirati ljudima koji tzv. Kosovo zovu republikom


DNO koje je dotakla opozicija okupljena oko Dragana Đilasa, jutros je probijeno od strane njih samih i to na način kakav nije viđen na srpskoj političkoj sceni.

Foto: Printskrin

Danas se u Beogradu održava konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije. Običaj je da tom prvom sednicom predsedava najstariji poslanik koji će u naredne četiri godine predstavljati građane, sa koje god liste bio. Igrom slučaja, danas je ta čast pripala čuvenom Stojanu Radenoviću, čoveku sa liste Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane, koji je četiri godine zaredom proglašavan za najboljeg matematičara na svetu.

Ko je Stojan Radenović?

Da Đilasova opozicija zna bar nešto, a ne zna ništa, makar bi se danas suzdržala od svojih standardnih performansa, koji više priliče ulici i cirkusu, nego najvišem zakonodavnom telu jedne zemlje. To bi morala da uradi, s obzirom da su iskazali vrhunsko nepoštovanje prema čoveku koji je najzaslužniji što se Univerzitet u Beogradu 2016. godine plasirao među 300 najboljih na prestižnoj Šangajskoj listi! Oni ne dozvoljavaju da govori naučniku koji je četiri godine zaredom bio na listi 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike u svetu. Osobi koja je sa 65 domaćih i preko 150 stranih koautora, objavila oko 400 radova u međunarodnim časopisima, od čega je više od 200 časopisa sa SCI liste!

Oni ne znaju da je Radenović 2019. godine odlučio da se vrati u Srbiju i pomogne svojoj zemlji u daljem razvoju nauke, uprkos tome što je imao primamljive ponude iz inostranstva. I sve ovo nije bilo dovoljno Mariniki Tepić, Đilasu, ponavljaču Mikiju Aleksiću i večitom studentu Radomiru Lazoviću da ukažu ovakvoj veličinu minimum poštovanja. Možda, kada bi Radenović bio upravo kao Miki Aleksić, ponavljač razreda u srednjoj školi, ili Radomir Lazović, večiti student umesto najbolji matematičar na svetu, možda bi se opozicija suzdržala. 

Koliko je ovo pljuvanje u lice svim građanima Srbije, a ponajviše onima koji su dali glas ovoj koaliciji, politički cirkuzanti nikada neće razumeti. Pretpostavlja se da niko pri zdravoj svesti ne bi glasao da političari lupaju u klupe, zvižde i okreću leđa bilo kome, a ponajviše naučniku svetskog kalibra kakav je Stojan Radenović. Danas je pala i u vodu farsa oko odbijanja mandata, pošto će ovi ljudi biti plaćeni novcem svih građana za ovo što danas rade! Dakle, plate i dnevnice će uzeti, a za interese građana se neće boriti, već će ponižavati najbolje među nama.

Ono što je najveće poniženje za Srbiju jeste činjenica da će lideri ovog dela opozicije koliko prekosutra biti u Briselu gde će biti manji od makovog zrna! Tamo će aplaudirati evroparlamentarcima koji će doneti rezoluciju protiv Srbije u kojima govore sve najgore o našoj zemlji. Isti poslanici koji osuđuju Srbiju što ne priznaje Kosovo i Metohiju kao državu, koji traže kažnjavanje Srbije što “narušava ustavni poredak takozvanog Kosova”, koji traže izolaciju Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji. Njima će aplaudirati, oduševljavati se njima i gledati ih sa poštovanjem, a matematičaru koji je uveo Univerzitet u Beogradu među 300 najboljih na svetu danas zvižde i ne dozvoljavaju mu da priča?!

I posle se pitaju zašto ih narod neće i izmišljaju priče o ukradenim izborima….

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Opozicija #zviždi #najboljem #matematičaru #sveta #prekosutra #će #Briselu #aplaudirati #ljudima #koji #tzv #Kosovo #zovu #republikom

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja