NaslovnaVESTIProtesti sve do okončanja terora — RT Balkan

Protesti sve do okončanja terora — RT Balkan

5. feb 2024 13:08

| Obnovljeno: 5. feb 2024 14:34

Saobraćajnica je blokirana u oba smera tokom jednoiposatnog trajanja protesta

Raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije završili su jednoiposatnu blokadu puta kod mesta Rudare, na pola puta između administrativnog prelaza Merdare i Prokuplja, najavljujući novi skup za sledeći ponedeljak.

“Zbog naših ljudi koji su u vozilima sa bolesnima i malom decom krenuli put centralne Srbije, danas smo blokirali na kratko ovaj putni pravac, i zbog toga smo danas ranije završili blokadu”, rekli su okupljeni, koji su, uprkos najavi da će blokada biti samo za vozila koja voze Albanci, put blokirali u oba smera.

Zahtevi raseljenih lica sa Kosova i Meohtije koji su utočište pronašli na području kuršumlijske opštine, a koji su organizovali blokadu, jesu, da se prestane sa svakodnevnim terorisanjem Srba na KiM, da se poštuju dogovori Beograda i Prištine, da se oslobode nevino uhapšeni Srbi iz kosovskih zatvora, da se prestane sa ugrožavanjem života i imovine Srba na Kosovu i Metohiji… 

“Ovde smo se okupili u znak solidarnosti sa Srbima na Kosovu i Metohiji koji su na meti svakodnevnog Kurtijevog terora. Jer vlast u Prištini se toliko osilila da su naši sunarodnici u svakodnevnoj nemilosti prištinskih vlasti”, rekao je Dejan Milošević koji je ispred Udruženja Gvozdeni puk dao podršku raseljenim Srbima sa Kosova i Metohije koji su u znak solidarnosti sa Srbima sa KiM organizovali jednoiposatnu blokadu puta.

Pred početak najavljenog tročasovnog protesta raseljenih Srba, MUP takozvanog Kosova pozvao je putnike da za to vreme koristi druge prelaze. 

“Obaveštavaju se svi građani koji planiraju da putuju preko graničnog prelaza Merdare da su za danas najavljeni protesti i blokade puteva u srpskom delu zemlje od 12 do 15 časova. Preporučujemo da za saobraćaj koristite druge granične prelaze”, saopštio je prištinski Centar za upravljanje graničnim prelazima, a preneo “Kosev”.

Najavljeno je i da će ovaj protest biti organizovan svakog ponedeljka u trajanju od tri sata, do okončanja “svakodnevnog terora nad narodom Kosova i Metohije”.

“Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod postao je nepodnošljiv i vrlo blizu sukoba sa nesagledivim posledicama”, navedeno je u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Protesti #sve #okončanja #terora #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja