NaslovnaVESTIDobio sam informaciju da će sednica SB UN biti otvorena za javnost,...

Dobio sam informaciju da će sednica SB UN biti otvorena za javnost, predstavljaće nas predsednik Vučić

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je od ministra spoljnih poslova Gvajane, koja je predsedavajuća Savetu bezbednosti Ujedinjenjih nacija, noćas dobio poruku da će sednica tog tela UN posvećena Kosovu biti održana sutra u 21 sat po srpskom vremenu, i to u otvorenom formatu.

“To još nije zvanično objavljeno, ali po informacijama koje imamo iz sedišta UN, odnosno od samog predsedavajućeg, sednica će odlukom predsedavajućeg, bez glasanja, biti otvorenog tipa”, rekao je on za Jutarnji dnevnik RTS-a.

On je objasnio da su članice Saveta bezbednosti već dobile poziv, odnosno odluku Gvajane da na osnovu svojih ovlašćenja kao predsedavajućeg tog tela UN zakaže otvorenu sednicu za četvrtak u 15 sati po američkom vremenu.

Dačić je istakao da će na sednici Srbiju predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Jučerašnje ponašanje opozicije u Skupštini Srbije nanosi štetu zemlji

Ponašanje opozicije na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije nanosi štetu Srbiji, izjavio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ocenio da je žalosno što imamo takve scene.

“Međutim, to je slika i prilika naše opozicije i ako je to njihov najveći domet, onda je i razumljivo kako su prošli na izborima. Ne osvajaju se glasovi u Briselu, nego pred našim narodom. Ne osvajaju se glasovi pljuvanjem po sopstvenoj državi na raznim međunarodnim forumima, nego braneći svoju državu i u Njujorku, i u Vašingtonu, i u Briselu, i u Moskvi, i svuda”, rekao je on u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Naveo je da bi voleo da neko od lidera opozicije može da pozove šefa ruske diplomatiije Sergeja Lavrova i da mu se on javi ili ministra iz Mozambika, Alžira ili iz Gvajane, koja sada predsedava Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i da ga zamoli da pomogne Srbiji.

“E pa to tako se radi za Srbiju, a ne na ovakav način”, istakao je on.

 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Dobio #sam #informaciju #će #sednica #biti #otvorena #javnost #predstavljaće #nas #predsednik #Vučić

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja