NaslovnaBIZNISU Beograd dolaze predsednici dva svetska udruženja

U Beograd dolaze predsednici dva svetska udruženja

Bliži se PRO PR konferencija: U Beograd dolaze predsednici dva svetska udruženja

Sledećeg meseca se u Beogradu održava 21. međunarodna PRO PR konferencija, specijalizovan događaj za lidere u komunikaciji.

O važnosti ove konferencije i njene svetske reputacije govori podatak da je ona jedina konferencija koju podržavaju dva svetska udruženja, iako su u istoj struci i imaju iste ciljne grupe, a poslovno su konkurenti. Na istu dolaze predsednici i dva svetska udruženja. Iz Londona James Hewes, predsednik i direktor Udruženja za odnose s javnošću i komunikacije/Public Relations and Communications Association (PRCA), koja okuplja više od 40.000 članova, a svoje urede osim Londona ima i u Dubaiju, Hong Kongu te Singapuru, a i Nataša Pavlović Bujas, nedavno novoizabrana predsednica Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću/International Public Relations Association (IPRA). Njih dvoje govoriće na konferenciji.

New directions, new challenges

Očekuje se da će konferenciju pratiti više od 200 delegata iz 17 zemalja. Tema ovogodišnje konferencije je „New directions, new challenges“. Kako je istakao utemeljilac i predsednik organizacionog odbora Danijel Koletić:

PRO PR

„U Srbiji smo po 4. put zaredom. Prvi put 2004. u Beogradu, nakon toga u Subotici 2011, pa na Zlatiboru 2018. godine, Srbija i njeni stručnjaci za komunikacije jedni su od vodećih ne samo u regionu nego i na svetu, ponekad nedovoljno priznati i prepoznati od domaće javnosti. Odnosi s javnošću se transformišu zahvaljujući novim tehnologijama, ali njihova uloga u stvaranju i zadržavanju dobrog imidža ima veliki uticaj na stvaranje profita što su prepoznale odavno i svetske korporacije koje stavljaju funkciju odnosa s javnošću u sam vrh menadžmenta, jer se imidž ne kupuje, imidž se stvara. PRO PR konferencija nije spektakl novih tehnologija i led ekrana, fokusirani smo godinama na sadržaj. Ove godine ukupno 30 predavača i učesnika panela pružiće nove smernice u ovoj industriji.“

PRO PR priznanja

U sklopu PRO PR konferencije biće dodeljena i priznanja PRO PR Globe Awards. Dobitnici dolaze iz 14 zemalja, među ostalima iz Irana, Južnoafričke Republike, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Španije i drugih.

Ovo je prestižno priznanje za koje se ne uplaćuje nikakva finansijska naknada već bivši dobitnici, ali i četiri svetska udruženja (Public Relations and Communications Association – PRCA, International Public Relations Association – IPRA, International Communications Consultancy Organisation – ICCO, Chartered Institute of Public Relations – CIPR) nominuju buduće dobitnike. Dobitnici iz Srbije su: Jelena Milašinović, menadžerica komunikacija Beogradske Filharmonije, Milena Avramović Bjelica, izvršna direktorica i suosnivačica Chapter 4, Suzana Miličić, direktorica i vlasnica Kontakta PR&Media Consulting i Andrea Brbaklić, direktorica FromA Consulting Ltd.

„Kad se baviš komunikacijskim poslom, ili si superioran ili si mrtav“: Miljanović na PRO PR konferenciji

Izvor: BIZLife

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Beograd #dolaze #predsednici #dva #svetska #udruženja

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja