NaslovnaRAZONODAHO’OPONOPONO rešava sve vaše probleme

HO’OPONOPONO rešava sve vaše probleme

Imate probleme, stres vam je svakodnevni pratilac, brinete o financijskoj situaciji, osećate neke zdravstvene tegobe, nikako da nađete sreću u ljubavi?

Postoji tehnika koja će vam pomoći da se rešite svih tih briga i problema – ho’oponopono.

Ho’oponopono je drevna havajska tehnika pomirenja i praštanja. Zasniva se na uverenju da su sve greške koje pravimo, svi problemi koje stvaramo, sve što doživljavamo u životu – rezultat naših sopstvenih misli.

Koristi se u različite svrhe, najviše za izlečenje i rešavanje konflikata.

Tri osnovna pravila su: preuzmi 100 odsto odgovornost za sve, očisti i otpuštaj, ne očekuj ništa. Ho’oponopono je proces oslobađanja od štetnih energija iz podsvesti kroz opraštanje, pokajanje i preobražaj. To se može postići korišćenjem četiri misli:

Volim te – Ovim izrazom se pokazuje ljubav prema sebi, Bogu i drugima, i stvara se harmonija i mir.

Žao mi je – Ovim izrazom se priznaje greška ili problem koji je nastao, traži se oprost od sebe, Boga i drugih.

Oprosti mi, molim te – Ovim izrazom se prima oproštaj i oslobađa se od krivice, sramote i bola.

Hvala ti – Ovim izrazom se zahvaljuje Bogu/ljubavi na isceljenju i čišćenju, izražava se zahvalnost i radost.


Tehnika je delotvorna, kažu, a rezultati vrlo brzo dolaze kad je radite po pravilima. Jedna od prvih stvari koje ćete primetiti jeste to da prestanete da brinete.

Ime Ho’oponopono znači „ispraviti“. To je proces koji nam omogućava da razrešimo bolna sećanja u svom umu i očistimo telo od njihovih toksičnih efekata. Rezultat je duboko isceljenje tela, uma i duše, omogućavajući nam da dostignemo svoj najveći potencijal kao ljudska bića.

Havajski urođenici, koji je koriste više od 1000 godina, da izlečili sebe i svoje odnose sa drugima, kažu da se pomoću četiri mantre može osloboditi zarobljeni „naboj“ iz naše DNK koji je rezultat prošlih događaja ili iskustava.

Ho’oponopono su koristili havajski kahuni (iscelitelji) pre nego što bi pokušali da izleče nekoga ko se ne oseća dobro, vodeći se uverenjem da prvo moramo biti spremni da priznamo sopstvene greške i preuzmemo odgovornost za njih, da bismo mogli drugima da oprostimo greške.

Tehnika četiri mantre se može primeniti na bilo koju situaciju u kojoj postoji nesklad — sa drugim ljudima, situacijama, događajima ili čak delovima sebe, a praksa praštanja funkcioniše i kao koncept komunikacije za pomirenje i kao sredstvo za vraćanje samopoštovanja i balansa.

Ho’oponopono podstiče ideju da krivica samo pogoršava problem. Metodom prihvatanja lične odgovornosti za sve u našoj stvarnosti, bilo da je to fizičko, mentalno ili duhovno, čak i za tuđe akcije ili misli, menja se stanovište onog koji je promenjuje, pa umesto bespomoćnosti nad spoljnim uslovima, stavlja ga u poziciju snage i mogućnosti da utiče na stvarnu promenu.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#HOOPONOPONO #rešava #sve #vaše #probleme

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja