NaslovnaVESTIImate dve opcije — RT Balkan

Imate dve opcije — RT Balkan

7. feb 2024 14:01

| Obnovljeno: 7. feb 2024 14:01

Dok je Rašić držao konferenciju za novinare u Prištini, sa Jarinja je stigla vest da je vozilo sa srpskim dinarima vraćeno sa administrativne linije bez obrazloženja ili odbijenice

Ministar za zajednice i povratak u vladi takozvanog Kosova Nenad Rašić izjavio je da postoje dva načina da se primeni odluka Centralne banke Kosova (CBK) ukidanju dinara.

Jedna opcija je, kako je rekao, da Centralna banka Kosova postigne dogovor sa Narodnom bankom Srbije o transakcijama, a druga da banke koje imaju filijale na Kosovu i u Srbiji omoguće distribuiranje transakcije u evrima, prenosi Radio slobodna Evropa.

Kako je Rašić objasnio na konferenciji za novinare u Prištini, građanima koji imaju primanja u dinarima biće omogućeno i da besplatno otvore račune u bankama na KiM.

Dodao je i da je ipak potreban tranzicioni period za primenu ove odluke.

“Ovo je tehničko pravno ispravan način kako moramo operisati”, rekao je Rašić.

On je dodao da će obrazovne i zdravstvene institucija na Kosovu, koje rade u sistemu Srbije, nastaviti sa radom kao do sada, te da neke informacije o njihovom ukidanju nisu tačne.

“Ja želim svima da kažem, pogotovo radnicima u tim institucijama, da se tako nešto neće desiti, za to imam čvrsta uverenja samog premijera, da oni mogu da nastave svoj posao”, rekao je Rašić.

Dok je Rašić držao konferenciju za novinare u Prištini, sa Jarinja je stigla vest da je vozilo sa srpskim dinarima vraćeno sa administrativne linije bez obrazloženja ili odbijenice.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Imate #dve #opcije #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja