NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAMuž ostavio hrpu prljavih sudova, spasla ga posebna poruka

Muž ostavio hrpu prljavih sudova, spasla ga posebna poruka

Kada se Suzan Leman (43) probudila i zatekla sudoperu prepunu prljavog posuđa, njena prva reakcija bio je napad besa. 

“Moj muž je sinoć pozvao drugare na veliku utakmicu i pogledajte sve ove je*ena otpatke u lavabou“, kaže Leman na video snimku koji je okačila TikTok i okrenula kameru ka neredu koji je njen partner ostavio preko noći.

Ali onda je primetila nešto što je delovalo kao instant bensedin – belešku svog muža. Na njemu je strelica koja pokazuje na gomilu lonaca i tiganja koja glasi “Imam ih!“ 

Njen stav se odmah promenio. “Kakav dobar momak“, kaže ona u viralnom videu. “Samo zato što mi je ostavio poruku, osećam se dobro. Imam jutarnju energiju. Dobro je. Volim što je priznao da je ostavio nered u sudoperi.” 

 

 

Komentari na video su bili od pozitivnih do antagonističkih – jedni su se divili ženi kako je ostala pribrana a drugi su je ismevali. 

Komentar psihološkinje

Međutim, nije poenta da li je trebalo ili nije trebalo da opere sudove, kaže Liza Mari Bobi, psiholog iz Denvera. “Najvažnije je kako se osoba u vezi oseća u vezi sa situacijom. Ona je to doživela kao veoma pozitivnu stvar koja ukazuje na pozitivan rast i promene koje su napravili zajedno kao par“, “, kaže dr Bobi. 

Osećaj iza akcije ostavljanja poruke pokazuje da Lemanin muž razmišlja o tome kako se ona oseća. 

Profimedia

 

“Mislim da je ta poruka bila priznanje da im je ovo zaista važno. Priznanje da je to njegov posao. I komunikacija i priznanje da je svestan koliko bi to moglo da je uznemiri”, dodaje dr Bobi. 

I umesto da bude frustrirana što sudovi nisu oprani, Lemanova je odabrala da vidi obzir koji njen muž pokušava da izrazi. 

“Ona vidi pozitivne, plemenite namere svog muža. Na ovaj način ona izražava zahvalnost za njegovu proaktivnu komunikaciju. U savršenom svetu”, kaže Bobi, “vaš partner bi radio sve što želite. Ali, nikakva veza u tom okruženju ne postoji. Zato je važno pozdraviti pozitivne korake.  Ovo odražava način razmišljanja koji zahteva zdrav odnos“, završava dr Bobi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Muž #ostavio #hrpu #prljavih #sudova #spasla #posebna #poruka

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja