NaslovnaVESTIU čemu je sličnost između majki K.K. i ubice iz Mičigena —...

U čemu je sličnost između majki K.K. i ubice iz Mičigena — RT Balkan

7. feb 2024 14:25

| Obnovljeno: 7. feb 2024 14:25

“To što se protiv roditelja 13-godišnjeg dečaka, vodi postupak za druga krivična dela, ne isključuje mogućnost da se vodi postupak i za umešanost u ubistvo”, rekla je Zora Dobričanin

U slučaju da se prikupe činjenice i dokazi, roditelji maloletnog dečaka K.K. koji je u maju 2023. godine ubio devetoro učenika i čuvara OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, mogli bi po zakonu da odgovaraju za umešanost u to masovno ubistvo, rekla je advokat Zora Dobričanin, poredeći suđenje za taj zločin sa osudom jedne majke u SAD za ubistvo iz nehata zbog masovnog ubistva koje je počinio njen maloletni sin.

“To što se protiv roditelja 13-godišnjeg dečaka, koji je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio ispod starosne granice krivične odgovornosti, vodi postupak za druga krivična dela, ne isključuje mogućnost da se vodi postupak i za umešanost u ubistvo”, rekla je ona za Tanjug.

Dobričanin je, na osnovu navoda iz novina, ocenila da se u Americi vodi postupak protiv roditelja maloletnika od 15 godina koji je pre tri godine izvršio četvorostruko ubistvo u školi.

“Pročitala sam i da je majka proglašena krivom da je iz nehata učinila to krivično delo. Ako je tačno da je ona njemu sa 15 godina kupila pištolj, onda je meni to preblaga kvalifikacija”, rekla je Dobričanin.

Amerikanka Dženifer Krambli osuđena je u Mičigenu za ubistvo iz nehata jer nije sprečila svog maloletnog sina da usmrti drugarice iz razreda u srednjoj školi Oksford, time postavši prvi roditelj u američkoj istoriji koji je osuđen zbog masovnog ubistva koje je počinilo dete.

Dobričanin je objasnila da bi, ukoliko bi se dokazalo da je bilo ko pomogao, podstrekao ili na bilo koji način doprineo izvršenju krivičnog dela u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ta osoba mogla da odgovara.

“Ja sam od početka govorila da je to terorizam, i mislim da bi sve službe sveta trebalo time da se pozabave jer je ovde pronađen najgnusniji način da dete ubije decu”, rekla je Dobričanin.

Kako je objasnila, terorizam je sam po sebi opasan zato što je vrlo perfidan i podmukao, i biraju se mesto i načini izvršenja koji će najviše da zabole i izazovu strah velikih razmera.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#čemu #sličnost #između #majki #K.K #ubice #Mičigena #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja