NaslovnaVESTIOvo je jedna mala, ali značajna pobeda za Srbiju — RT Balkan

Ovo je jedna mala, ali značajna pobeda za Srbiju — RT Balkan

9. feb 2024 00:21

| Obnovljeno: 9. feb 2024 00:21

Nikada Srbija svoj narod neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći, istakao je srpski predsednik

“Mislim da su naše poruke bile jasne, ni opširne, ni oštre. Bile su tačne i precizne”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

“Videli ste argumentaciju koja se zasniva na ličnoj mržnji, rezolucijama Evropskog parlamenta, lažima o Nikoli Sanduloviću i raznim drugim glupostima, o genocidu koji činimo još od Garašanina. Ne možete da odgovorite na argumente o napadima na Srbe, na neformiranje ZSO, o tome zašto maltretirate Srbe zaposlene u ambulantama, domovima zdravlja, i onda morate da krenete u lične uvrede i dobro je da su to pokazali”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je naglasio da je zadovoljan onim što smo mogli da čujemo u SB UN.

“Najviše na strani Prištine i najoštriji protiv nas su bili Velika Britanija i Švajcarska, a iznenađen sam korektnim istupom Francuza. Naravno, izuzetan je bio pristup Kine, Rusije, ali i Ekvadora, Sijera Leonea, Mozambika. Korektni su bili istupi i Koreje i Malte koje su priznale nezavisno Kosovo”, napomenuo je Vučić. 

Mogli smo činjenicama da govorimo o onome što se dešava na KiM, dodao je srpski predsednik.

“Naš narod treba da zna da ćemo se boriti za njih, kao što ćemo se boriti za istinu uvek. Ponosan sam na našu Srbiju, koja sme da se ponaša odgovorno, ozbiljno, slobodarski i da kaže da čuva svoju zemlju i štiti svoju budućnost”, izjavio je Vučić.

Na pitanje šta smo dobili ovom sednicom, on je odgovorio da smo dobili to da imamo otvorenu sednicu i da mogu da  se čuju argumenti Srbije koji nisu bili bez sadržaja, bez činjenica, a koje oni nisu želeli da čuju bezbroj puta.

“Kako god okrenete, ovo je jedna mala, ali značajna pobede Srbije”, istakao je Vučić.

On je napomenuo da je moguće nastaviti dijalog, samo treba rešiti ZSO.

“A Kurti ZSO nije ni pomenuo. Ne bežim od odgovora na pitanja o Banjskoj, a svi koji podržavaju Kurtija su je pominjali, ali Kurti beži od odgovora o ZSO. Znam šta će da mi rade posle ovoga što sam večeras izrekao, ali moj posao je da se borim za svoju zemlju, za Srbiju. Dali smo sve do sebe. Nikada Srbija svoj narod neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći”, istakao je Vučić.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ovo #jedna #mala #ali #značajna #pobeda #Srbiju #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja