NaslovnaVESTIPeking se ne meša u unutrašnja pitanja BiH

Peking se ne meša u unutrašnja pitanja BiH

pixabay.com

Narodna Republika Kina, uprkos promenama na međunarodnoj sceni, uvek poštuje suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet BiH i ne meša se u njena unutrašnja pitanja, poruči je odlazeći ambasador Kine u Sarajevu Ji Ping.

Ambasador Ji je sinoć u Sarajevu priredio prijem povodom kineske Nove godine na kojem je istakao da su dve zemlje ojačale ekonomsku i trgovinsku saradnu, međuljudsku razmen, kao i da je postignut novi napredak u različitim oblastima, dok je na političkom polju međusobno poverenje dodatno produbljeno.

Kineski diplomata je istakao da mu je proteklih pet godina donelo puno uspomena koje su svedočile stabilnom i zdravom razvoju bilateralnih odnosa.

“U oblasti ekonomije i trgovine ostvarili smo plodonosnu saradnju, uključujući zajednički početak izgradnje prvog autoputa, prvog mosta, prve bolnice, prve brane, prvog vetroparka i prve solarne elektrane, kao i puštanje u promet prve gradske tramvajske pruge i prvog projekta pametne poljoprivrede”, rekao je ambasador Ji, koji završava svoju misiju u BiH.

On je naglasio da trogodišnja pandemija virusa korona nije uticala na dobar zamajac u bilateralnim odnosima, već je dodatno produbila uzajamno razumevanje i naklonost između dve zemlje.

Ambasador Ji je napomenuo da, prema kineskom lunarnom kalendaru, godina Zmaja samo što nije stigla, te je u ime Ambasade u BiH uputio iskrene čestitke svim Kinezima u BiH, kineskim preduzećima, učiteljima i studentima.

Na prijemu su bili i predsednik RS Milorad Dodik, predsedavajuća Saveta ministara Borjana Krišto, predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Marinko Čavara i zamenik ministra odbrane Aleksandar Goganović, preneo je portal sarajevskog Avaza.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Peking #meša #unutrašnja #pitanja #BiH

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja