NaslovnaVESTITužno je što Srbija ima stranke koje od stranaca traže da se...

Tužno je što Srbija ima stranke koje od stranaca traže da se zemlja uceni — RT Balkan

9. feb 2024 17:19

| Obnovljeno: 9. feb 2024 17:21

Premijerka je reagovala na izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i navela da su lične uvrede od takvih kao što je on za nju orden časti

Premijerka i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je danas da je tužno što je Srbija doživela da ima ljude, političke pokrete i stranke koji sami traže od stranaca da se njihova zemlja uceni kako bi pristala na međunarodnu istragu vezano za izbore.

“Sami traže od stranaca da grubo prekrše, pogaze, suverenitet i nezavisnost Srbije”, napisala je Brnabić na mreži Iks reagujući na izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa koji je uvredljivo komentarisao njenu raniju izjavu.

Ona je navela i da je pre 110 godina, Austrougarska tražila, ne da vodi istragu u Srbiji, već da učestvuje u istrazi uz naše organe, ali je naša Vlada smatrala da bi, zbog toga što ništa nije predviđeno u pogledu načina i obima tog učešća, prihvatanje takvog zahteva išlo mnogo dalje od toga što “dopušta narodna čast jedne nezavisne zemlje” i bilo je odlučeno da se, neprihvatanjem takvog zahteva, zaštiti “suverenitet i nezavisnost Srbije”.

Имам само једну реч за вас: МУВЕ.Генерације ће вас се стидети.Пре 110 година, Аустроуграска је тражила, не да води истрагу у Србији, већ да учествује у истрази уз наше органе, али је наша Влада сматрала да, због тога што ништа није предвиђено у погледу начина и обима тог… https://t.co/MNOS9SZPVU

— Ana Brnabic (@anabrnabic) February 9, 2024

Takođe je dodala i da je prema zvaničnim podacima, Srbija u tom ratu izgubila 1.277.000 ljudi, da bi sačuvala svoju nezavisnost, suverenitet i slobodu.

“Beskrajno tužno je što je, vek kasnije, Srbija doživela da ima ljude, političke pokrete i stranke (svejedno koliko minorne) koji sami traže od stranaca da se njihova zemlja uceni kako bi pristala na međunarodnu istragu”, rekla je Brnabić i poručila tom delu opozicije da će ih se generacije stideti.

Ko će biti novi premijer: Šta kažu kladionice?

Ona je navela da su lične uvrede od takvih kao što je on za nju orden časti.

“Smatram ih priznanjem za svoj rad i borbu za jaku, slobodnu, samostalnu i nezavisnu Srbiju. Imam samo jednu reč za vas – muve. Na sreću, u Srbiji nikada takvi ne mogu da imaju većinsku podršku naroda, ni blizu, ali je dobro što ste narodu pokazali na šta se sve spremni i koliko vam nezavisnost i suverenitet Srbije nimalo ne znače”, napisala je premijerka.

Đilas je prethodno rekao da je glupo to što govori premijerka, navodeći da je zahtev podnet, a da ona nema na šta da podnese ostavku, jer mandat vlade prestaje prestankom mandata skupštine koja ju je izabrala.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Tužno #što #Srbija #ima #stranke #koje #stranaca #traže #zemlja #uceni #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja