NaslovnaVESTINaš stav u vezi sa KiM ostaje nepromenjen, dijalog jedini put

Naš stav u vezi sa KiM ostaje nepromenjen, dijalog jedini put

BEOGRAD – Predsednik Vlade Grčke Kirijakos Micotakis rekao je danas da stav grčke vlade o Kosovu i Metohiji ostaje nepromenjen i izrazio uverenje da su evropsko posredovanje i dijalog jedini put za normalizaciju odnosa između dve strane što bi značajno pomoglo i stabilnosti u regionu.

Micotakis je na zajedničkoj konferenciji naveo da ga je predsednik Srbije uputio u dešavanja koja se tiču dijaloga sa Prištinom.

“Vi znate da naš stav vezan za Kosovo ostaje nepromenljiv i mi verujemo da evropsko posredovanje i dijalog jesu jedini put za normalizaciju odnosa između dve strane. I to bi značajno pomoglo i stabilnosti u regionu što je cilj svih nas”, rekao je Micotakis ističući da i Aleksandar Vučić želi da se ostvari ta stabilnost. 

On je dodao da Grčka sa zabrinutošću posmatra i prati dešavanja tokom poslednjih meseci.

Micotakis je poručio i da Grčka snažno podržava Srbiju na evropskom putu i da je mnogo puta razgovarao u Briselu o pitanju evropskog proširenja, jer, kako je rekao, za Srbiju i za zapadni Balkan postoji evropska budućnost.

Srbija i Grčka da unaprede ekonomske odnose, posebno u energetici

Premijer Grčke je rekao je danas da se je u Beograd došao sa četiri ministra i velikim brojem predstavnika grčke poslovne zajednice kako bi Srbija i Grčka unapredile ekonomske odnose u konkretnim sektorima i projektima, a posebno u oblastima energetike i transporta.

“Mislim da smo imali veoma dobre bilateralne kontakte, posebno nas interesuje povezivanje naših zemalja u energetskom sektoru i u transportu”, rekao je Micotakis na konferenciji za medije nakon tet-a-tet sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uoči Srpsko-grčkog privrednog foruma u Palati Srbija.

On je ocenio da su Srbija i Grčka bliski ne samo zbog geografske blizine, već i što su zajedno koračale kroz sve istorijske periode.

“Svaki put kada se nalazim u Beogradu, osećam se kao da sam kod svoje kuće i želim da se zahvalim predsedniku Vučiću na izuzetnom gostoprimstvu, ali i na veoma sadržajnim razgovorima koji smo danas imali. Veoma se lepo osećam i ja i moji saradnici, zato što vidimo napredak u našim odnosima”, rekao je Micotakis.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Naš #stav #vezi #KiM #ostaje #nepromenjen #dijalog #jedini #put

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja