Ne bacajte ulje iz riblje konzerve: Postoji odličan način da ga iskoristite
Kada kupujete ribe u konzervi za jelo, najčešće koristite samo ribu – redovno bacate ulje i konzervu, a postoji sjajan razlog zašto bi trebalo da prestanete to da radite.
Ulje u kojem se čuvala riba u konzervi, bez obzira je li u pitanju maslinovo, suncokretovo ili biljno, puno je ukusa. Često se u konzervu, uz ribu i ulja, dodaju komadići limuna, paprike, sušenog paradajza i slično, što takođe doprinosi ukusu. Međutim, sama riba pojačava ukus tog ulja, posebno ako su u pitanju inćuni.
Zato sledeći put kada budete koristili riblje konzerve – sardine, tunjevinu, plodove mora ili skuše – koristite ulje u kojem je odležala riba.
Ovo ulje se može koristiti za sva jela kod kojih blagi riblji ukus neće ‘odvratiti’ – od sotiranog povrća do preliva za salatu. Riblje ulje u konzervi samo će podići ova jela na novi, viši nivo.
Takođe, odlična je ideja da se riblji fileti ispeku na ulju iz riblje konzerve, ili da napravite preliv za salatu. Ovim uljem možete namazati krišku hleba, tostirati, a uz dodatak paradajza, drugog povrća i/ili sira, dobićete ukusne bruskete, prenosi klix.ba.
Upotreba ribljih konzervi postala je trend poslednjih godina, a očekuje se da će se, s obzirom na visoku cenu i inflaciju, ove godine još više rasplamsati.
Izvor: Klix.ba
Foto: Pixabay
#Postoji #odličan #način #iskoristite