NaslovnaVESTISnažna i prosperitetna Srbija važna za sve u Srpskoj — RT Balkan

Snažna i prosperitetna Srbija važna za sve u Srpskoj — RT Balkan

14. feb 2024 12:44

| Obnovljeno: 14. feb 2024 12:44

Republika Srpska sa posebnim poštovanjem doživljava i obeležava ovaj praznik kao svoj, jer je Srbija naša matica, kaže Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Dan državnosti, i poručio da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj.

“Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja, Vama i svim građanima Srbije upućujem najiskrenije čestitke i želim da nastavite putem daljeg razvoja i jačanja vaše zemlje”, naveo je Dodik u čestitki.

On je naglasio da je Srbija svake godine ekonomski i politički jača, sa Vučićem na čelu, zbog čega se visoko pozicionirala kao moderna liderska zemlja, ne samo u regionu, već i na međunarodnoj političkoj sceni.

“Mi u Republici Srpskoj sa posebnim poštovanjem doživljavamo i obeležavamo ovaj praznik kao svoj, jer je Srbija naša matica”, istakao je Dodik.

On je izrazio uverenje da će i u budućnosti Srbija ostvariti još veći rast i razvoj.

“Ovom prilikom, želim da Vama, kao i državnom rukovodstvu Srbije, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, izrazim zahvalnost za sve realizovane projekte, podršku i pomoć narodu u Srpskoj”, navodi se u čestitki predsednika Republike Srpske.

Povodom Dana državnosti Srbije predsednici Republike Srpske i Srbije Aleksandar Vučić i Milorad Dodik dogovorili su sinhronizovani vatromet koji će sutra uveče biti upriličen u svim gradovima Republike Srpske, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Palata Republike u Banjaluci će biti osvetljena u bojama zastave Srbije.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Snažna #prosperitetna #Srbija #važna #sve #Srpskoj #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja