NaslovnaVESTIStoltenberg ima poruku za Srbiju i Kosovo

Stoltenberg ima poruku za Srbiju i Kosovo

Kosovo online

Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je u sedištu Alijanse da sve strane na Zapadnom Balkanu treba da se uzdrže od zapaljivih reči i postupaka koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija, ističući važnost procesa dijaloga Srbije i Kosova.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare poručio da je put napred za Kosovo i Srbiju dijalog koji omogućava Evropska unija, i naglasio da ohrabruje obe strane da se u dobroj nameri uključe u pregovarački proces.

– Videli smo pojačane tenzije na Kosovu i drugim delovima Zapadnog Balkana poslednjih deset meseci. Baš pre Božića posetio sam region. Moja glavna poruka je da sve strane treba da se uzdrže od zapaljivih reči i akcija koje bi mogle dodatno da eskaliraju tenzije u regionu – rekao je Stoltenberg.

On je dalje naglasio da su zbog dešavanja na Kosovu prošle godine, zemlje saveznice NATO povećale svoje prisustvo na Kosovu.

– Kao rezultat napada i nasilja koje smo videli na Kosovu u poslednjih godinu dana, NATO je pojačao svoje prisustvo. Tamo je i Kfor. Tu smo da osiguramo mirno i bezbedno okruženje za sve zajednice. Dodali smo hiljade vojnika kako bismo ispunili mandat koji smo dobili od Ujedinjenih nacija – zaključio je Stoltenberg.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Stoltenberg #ima #poruku #Srbiju #Kosovo

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja