NaslovnaVESTIUŽIVO Prikaz naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u Nišu — RT...

UŽIVO Prikaz naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u Nišu — RT Balkan

14. feb 2024 14:18

| Obnovljeno: 14. feb 2024 14:24

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem prisustvuje danas prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

Prikazu naoružanja i vojne opreme prisustvuje i Miloš Vučević, ministar odbrane Srbije.

Predsedniku su predstavljeni modernizovani tenkovi M-84AS2 i ruski T-72MS “beli orao”, kao i najsavremenija verzija BVP M-80AB2. 

Prilikom obilaska oklopnjaka predsednik je upitao “Zašto ne radimo kupole za zaštitu od dronova”, i istakao da je neophodno prvo napraviti primitivno, a tek onda nešto super moderno.

Predsednik je potom razgovarao sa mladim vojnicima. Ukazao je i na to kako mu je ministar odbrane RF Sergej Šojgu  ukazao da magacin puške treba da bude transparentan i kako se na tome mora raditi kako bi vojnici u svakom momentu znali koliko municije imaju.

Predstavnici “Jugoimporta” su u razgovoru sa predsednikom najavili da će do kraja godine višecevni lanser “tamnava” biti isporučen Vojsci Srbije do kraja godine. Ovaj sistem poslužiće kao zamena za “orkan”, i imaće domet od oko 70 km sa raketama u kalibru 262 mm.

“Imate dovoljno delova da napravite više, jer to može da nam bude jedno od najvećih iznenađenje” rekao je Vučić i dodao:

“Ovo je veliko pojačanje za vojsku uz našu ‘noru’, važno je da napravimo naše”. 

Predsednik je dodao da je artiljerija uz Mojsilovićeve tenkove majka svih ratova, kao što se vidi i u Ukrajini.

“Artiljerija je ta koja pobeđuje na frontu. Ovo su strašna pojačanja za nas. Pre dve godine smo prikazivali prototip ‘nore’, a sada ih imamo već 24. Kada ubacimo ‘tamnavu’ stići će i ‘gvozdika’ i to su stravična pojačanja za našu vojsku”, izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je 30. januara održan važan sastanak na kojem su napravljeni planovi. Dodao je da će najviše biti nabavljeno točkaša. Predsednik je potom i razgovarao sa vojnicima koji su imali priliku da upravljaju gađaju “alasom”.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#UŽIVO #Prikaz #naoružanja #vojne #opreme #Vojske #Srbije #Nišu #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja