NaslovnaVESTIDva najvažnija događaja za srpsku državu ne bi bila moguća bez žara...

Dva najvažnija događaja za srpsku državu ne bi bila moguća bez žara i žrtve

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, na ceremoniji dodele odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije, da danas obeležavamo dva najvažnija događaja u osnivanju srpske države i da su upravo ljudi ono što ih spaja, a bez čijeg žara i žrtve ništa ne bi bilo moguće.

“Danas, 40 dana posle Božića, mi slavimo Sretenje, najvažniji datum u verskom, političkom, kulturnom i istorskom kalendaru Srbije. Za nas je Sretenje crveno slovo. Mnogo toga smo započeli, napravili, završili na Sretenje. Najglasnija i najjasnija poruka još iz Marićevića jaruge bila je da se globa davati ne može, niti trpeti zulum i nepravda. I borba protiv zuluma i nepravde”, istakao je Vučić u obraćanju na svečanosti u Predsedništvu Srbije.

Predsednik je rekao da obeležavamo dva najvažnija događaja u osnivanju moderne srpske države, prvi je oslobodilačka revolucija, a drugi je organizacija i uređenje države.

“Pri tom su jedan i drugi tesno povezani, zavise jedan od drugog, uslovljavaju se međusobno. Ali ću danas, pre nego što vam uručim priznanja, da ukažem na onu po meni najvažniju vezu među njima. Ta veza su ljudi, oni koji su imali snage da oba velika posla iznesu, pa i po cenu sopstvene žrtve. Oni čiji su snovi bili toliko veliki, da su morali biti ostvareni”, rekao je Vučić.

 Počela svečana dodele odlikovanja povodom Dana državnosti

U Predsedništvu Srbije večeras je počela svečana ceremonija dodele odlikovanja povodom Dana državnosti, a zaslužnim pojedincima i institucijama priznanja će uručiti predsednik Aleksandar Vučić.

Među više od sto nagrađenih su diplomate, profesori, akademici, kniževnici, sportisti kao i više institucija.

“>

FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

“>

FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

“>

FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Dva #najvažnija #događaja #srpsku #državu #bila #moguća #bez #žara #žrtve

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja