NaslovnaVESTIHovenijer ponovo pozvao Prištinu da odloži odluku o zabrani dinara, ugroženi partnerski...

Hovenijer ponovo pozvao Prištinu da odloži odluku o zabrani dinara, ugroženi partnerski odnosi

PRIŠTINA – Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer ponovio je danas poziv prištinskim vlastima da odlože odluku o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji i rekao da je situacija sa dinarom uticala na partnerstvo SAD sa tzv. Kosovom.

On je na konferenciji za medije podsetio da je i pomoćnik američkog državnog sekretara Džejms O'Brajen pre dva dana rekao da prištinske vlasti treba da povuku odluku o dinaru i da je Priština zabranom dinara dovela u pitanje partnerstvo sa SAD, jer je tu odluku donela, uprkos protivljenju Vašingtona.

“Brine me da sada u svojim intervjuima govore da to neće uticati na naše partnerstvo. Želim da ponovim da to nije tačno. Nije tačno. Kako je rekao O'Brajan, ova situacija je već uticala na naše partnerstvo. O’Brajen je jasno izneo našu poziciju premijeru Kurtiju. Svaka suprotna sugestija odražava pogrešno predstavljanje važnosti koju pridajemo rešavanju ovog pitanja. Zabrinuti smo, rekao bih čak i frustrirani, što vlada premijera Kurtija to nije uradila, i bilo kakva sugestija da je sve u redu i da smo tiho svi u vezi jedni s drugima jednostavno nije tačna”, rekao je on.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Hovenijer #ponovo #pozvao #Prištinu #odloži #odluku #zabrani #dinara #ugroženi #partnerski #odnosi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja