NaslovnaPLANETAKarmin MAK kozmetiks na udaru zbog boje „ruska crvena“

Karmin MAK kozmetiks na udaru zbog boje „ruska crvena“

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine zatražilo je od poznatog kanadskog brenda kozmetike „MAK kozmetiks“ (MACcosmetics) da promeni ime karmina jer se u njemu spominje reč „ruski“.

„'Ruska crvena’ je naziv popularne nijanse brenda ‘MACcosmetics’. Međutim, tu uopšte nije reč o lepoti ili ljubavi… To je prava boja rata“, navodi se u objavi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine na društvenoj mreži „Iks“.bjava je propraćena haštagom #StopRussianRed.

Sedište kompanije „MAK kozmetiks“ nalazi se u Njujorku, a svoje proizvode prodaju u više od 120 zemalja.

U Ukrajini često kritikuju svetske brendove jer njihovi proizvodi ili reklame sadrže nešto što ih asocira na Rusiju.

Na primer, u martu prošle godine savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak kritikovao je francusku modnu kuću „Luj Viton“ zbog reklame sa „ruskim simbolima“.

Na videu je, između ostalog, prikazana plavo-belo-crvena trobojka na kojoj je ispisano latinično slovo „V“.

 

bjava je propraćena haštagom #StopRussianRed. Sedište kompanije „MAK kozmetiks“ nalazi se u Njujorku, a svoje proizvode prodaju u više od 120 zemalja. U Ukrajini često kritikuju svetske brendove jer njihovi proizvodi ili reklame sadrže nešto što ih asocira na Rusiju. Na primer, u martu prošle godine savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak kritikovao je francusku modnu kuću „Luj Viton“ zbog reklame sa „ruskim simbolima“. Na videu je, između ostalog, prikazana plavo-belo-crvena trobojka na kojoj je ispisano latinično slovo „V“. Poslednji u nizu je slučaj sa srpskim glumcem Milošem Bikovićem – naime, ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na vest da će Biković igrati u trećoj sezoni HBO serije „Beli lotos“, neosnovano optužujući srpskog glumca da “podržava genocid i krši međunarodno pravo“. Tu objavu prati montirani snimak Bikovića u kojem se prepliću njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa njegovim izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od Moskve i Srbije. Kako je ranije saopšteno, iako između produkcijske kuće HBO i Bikovića neće doći do saradnje u trećoj sezoni serije „Beli Lotos”, on će biti u potpunosti isplaćen kao da je i igrao u njoj. Biković će, kako je rekao, taj novac dati u humanitarne svrhe.

 

Poslednji u nizu je slučaj sa srpskim glumcem Milošem Bikovićem – naime, ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na vest da će Biković igrati u trećoj sezoni HBO serije „Beli lotos“, neosnovano optužujući srpskog glumca da “podržava genocid i krši međunarodno pravo“.

Tu objavu prati montirani snimak Bikovića u kojem se prepliću njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa njegovim izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od Moskve i Srbije.

Kako je ranije saopšteno, iako između produkcijske kuće HBO i Bikovića neće doći do saradnje u trećoj sezoni serije „Beli Lotos”, on će biti u potpunosti isplaćen kao da je i igrao u njoj. Biković će, kako je rekao, taj novac dati u humanitarne svrhe.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Karmin #MAK #kozmetiks #udaru #zbog #boje #ruska #crvena

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja