NaslovnaPLANETAOvo je devojka koja je ubijena nakon Superboula

Ovo je devojka koja je ubijena nakon Superboula

Nakon što su fudbaleri Kanzas Siti Čifsa odbranili Lombardijev pehar pobedivši San Francisko Fortinajnerse sa 25:22 u Superbolu LVIII, tradicionalno slavlje na ulicama grada pretvorilo se u opšti haos.

Užasne scene odigrale su se tokom šampionske parade u Kanzas Sitiju, gde su dva napadača otvorila vatru usred mase navijača.

Nakon snimka gde su navijači uspeli da zadrže jednog osumnjičenog dok ga nije uhapsila policija, sada se pojavio i drugi – uznemirujući snimak.

Tanjug/AP/Charlie Riede

 

 

Radio stanica KKFI iz Kanzas Sitija potvrdila je u sredu uveče da je di-džej Liza Lopez-Galvav, voditeljka emisije “Taste of Tejano”, ubijena u pucnjavi tokom parade nakon Superboula, prenosi sportal.

 

Radio DJ Lisa Lopez-Galvan was killed in the shooting at the Chiefs’ Super Bowl parade, Kansas City station KKFI said in a statement.

One person died and 21 others were wounded after gunfire erupted at the end of the event, authorities said. https://t.co/mA85dvx50N pic.twitter.com/PDAFwBfNxO

— ABC News (@ABC) February 15, 2024

 

U saopštenju na svojoj Fejsbuk stranici, stanica je potvrdila smrt Lopez-Galvan, rekavši da je “besmisleni čin oduzeo prelepu osobu iz njene porodice i ove zajednice KC”.

Prema poslednjim informacijama osim ubijene devojke, ranjena je 21 osoba. Američki mediji su preneli da je osmoro povređenih u teškom stanju i da im se lekari bore za život. Među povređenima ima čak devetoro dece.

Pucnjava se dogodila u blizini Superboul parade, gde je više hiljada navijača Kanzas Siti Čivsa izašlo da proslavi pobedu.

 

 

 

Podsetimo, dva napadača su otvorila vatru u “Union Station” oko 15:30 sati po lokalnom vremenu, neposredno nakon što je tim napustio binu. 

Tanjug/AP/Charlie Riede

 

Video objavljen na društvenoj mreži “X” prikazuje jednog od osumnjičenih napadača kako beži kroz masu. Grupa hrabrih navijača uspela je da obori osumnjičenog i zadrži ga dok se ostatak mase bezbedno udaljio.

Dok je nekoliko ljudi držalo napadača, drugi su pozvali policiju u pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ovo #devojka #koja #ubijena #nakon #Superboula

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja