NaslovnaVESTIPredstojeći sastanak Dodika i Putina od velikog značaja za srpski narod —...

Predstojeći sastanak Dodika i Putina od velikog značaja za srpski narod — RT Balkan

14. feb 2024 17:21

| Obnovljeno: 14. feb 2024 17:21

Aleksandar Pavić je istakao da je danas vidljiv, kao 1992. godine kada je razbijena Jugoslavija, isti pogubni uticaj američkih ambasadora

Poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Aleksandar Pavić, rekao je nakon današnjeg sastanka u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske, da je predstojeći sastanak Milorada Dodika i Vladimira Putina od velikog značaja za srpski narod, jer otvara mnoge diplomatske mogućnosti.

Pavić, koji je poslanik sa liste “Mi – Glas naroda” kaže da je njima jako drago što čuju da će Dodik biti ponovo ugošćen od predsednika Putina.

“Ne samo da je taj sastanak samo dobar i koristan, nego otvara diplomatske mogućnosti. Pozdravljamo spoljnu politiku Srpske. Republika Srpska uspeva da vodi skoro potpuno nezavisnu spoljnu politiku”, naveo je Pavić.

Podsetio je da je danas vidljiv, kao 1992. godine kada je razbijena Jugoslavija, isti pogubni uticaj američkih ambasadora.

“Te 1992. godine, Srbi su protiv sopstvenog nacionalnog interesa prihvatili nezavisnu BiH. To tada nije bilo dovoljno za američkog ambasadora, koji je uz pomoć Alije Izetbegovića rasturio Lisabonski sporazum i zbog toga je izbio rat. Isti je slučaj sada”, naveo je Pavić, prenela je RTRS.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Predstojeći #sastanak #Dodika #Putina #velikog #značaja #srpski #narod #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja