NaslovnaVESTIKurti stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na KiM

Kurti stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na KiM

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i da je Kurtijeva agenda da Srbi ne mogu da opstanu na KiM.

Vučević je ocenio da je na KiM vrlo teška situacija i dodao da je zabluda da je Kurti suspendovao odluku o zabrani dinara.

“Kurti je čak rekao nešto što zvuči kao ruganje – nisam zabranio dinar, samo ne smete ništa da kupujete, ne smete ga koristiti. Vrlo je kreativan u tom teroru koji sprovodi nad Srbima. On stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji”, istakao je Vučević gostujući na TV Prva.

Formiranje Pokreta moguće sa svima koji Srbiju vide kao slobodnu zemlju

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je, komentarišući planove u vezi sa formiranjem Pokreta za narod i državu, da ne može da govori detaljnije od onoga što je najavljeno, osim da se očekuju razgovori sa svima koji Srbiju vide kao slobodnu i nezavisnu državu.

“Sa različitim političkim strankama, grupama, pojedincima, udruženjima građana. Svima onima koji vole pre svega Srbiju, za koje je Srbija slobodna i nezavisna država, suverena, koja donosi sopstvene odluke, odnosno odluke u sopstvenom interesu, državnom, narodnom i nacionalnom, mogu i treba da budu deo tog pokreta, odnosno da budu deo dijaloga, razgovora koji će nas voditi ka stvaranju pokreta”, rekao je Vučević za TV Prva.

On je rekao da SNS koju predstavlja pruža apsolutnu podršku predsedniku Republike za formiranje tog pokreta.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kurti #stvara #nemoguće #uslove #opstanak #Srba #KiM

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja